E - ticaret Sitelerinde Başarıyı Yakalamanın Yolları Nelerdir?

E - ticaret Sitelerinde Başarıyı Yakalamanın Yolları Nelerdir?

E-ticaret sektörü giderek büyüyen ve önem kazanan bir sektör haline geldi. İşletmeler, firmalar ve markalar için en önemli pazarlardan biri olan e- ticaret, girişimciler için de çok önemli bir fırsattır.

Peki, E- ticaret sitesinde olması gerekenler nelerdir?

Öncelikle sitenizde çok satan ürünler bölümü oluşturarak sitenizi ziyaret eden potansiyel müşterilerinizi satın almaya teşvik etmelisiniz. Taksit ve satın alma seçeneklerini arttırın. Farklı kredi kartlarına taksit imkanı sağlayın ve vade farkı olmayan pek çok banka seçeneği sunun. Havale, bkm ekspres ya da kapıda gibi ödeme seçeneklerini de sunmanız önemlidir.

Fiyatlarınız net ve açık bir şekilde olsun. Ürünlere ait görsellerin sayısı da önemlidir. Hatta video dahi eklemeniz avantaj sağlayacaktır. Satın alma aşamalarını kolaylaştırın ve gereksiz formlardan kaçının. Stok bilgilerinizi de sürekli güncelleyin.

Sayfa tasarımında kaliteli ve ilgi çekici yöntemlerden kaçınmayın. Sosyal medya hesaplarınız ve müşteri ilişkileri hattınız olsun ve açıkça bunları sitenizde paylaşın. Hakkımızda bölümünü de unutmayın.

Girişimcilere de bir fırsat olan e- ticaret içerisinde pek çok yatırımı da barındırmaktadır. E-ticarette ne satabilirim, gibi konuları araştırmak gereklidir. Markaları ve son trendleri takip etmeniz büyük bir önem taşır. Son dönemdeki teknolojik ürün furyası gibi trendleri anlamalı ve siz de takip etmelisiniz. Elektronik aletler, mobil cihazlar, akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve diğer pek çok farklı kategorideki ürünü sitenizde satabilirsiniz. Ya da kişisel bakım ürünleri ve aksesuar gibi ürün gruplarını da tercih edebilirsiniz.

E- ticaret sitesinde güvenlik unsuru da önemlidir. E-ticarette ciddi ve önemli bir veri trafiği vardır. Müşterilerin iletişim ve kredi kartı bilgileri özel bilgilerdir. Bu bilgilerin sanal ortamda ikinci bir şahısın eline geçmemesi için 128 – 256 SSL şifreleme sistemlerinin kesinlikle kullanılması gerekir.

E-ticaret sitelerinde ciddi ve önemli veri trafiği yapılmaktadır. Bu verilerde, müşterilerin kredi kart bilgileri de yer almaktadır. Bu verilerin ise ikinci bir şahısın eline geçmemesi için 128 – 256 Bit SSL şifreleme sistemlerinin kullanılması gerekir. Secure Sockets Layer ile farklı bir şifrelenmiş veri önlemidir.

3D Secure sistemi de önemlidir. Bankalardan alınan sanal poslarda 3D Secure mevcut ise, e-ticaret sitenizde ona uygun bir yazılımın geliştirilmesi gerekir. Araya banka sistemi giren güvenilir bir ödeme yöntemidir.