İnternet

Blogspot'ta Kategori Nasıl Oluşturulur?

Blogspot'ta Kategori Nasıl Oluşturulur?

Blogspot ile yazılan blogta kategori oluşturmak basit ve kolaydır. Blogspota giriş yapıldıktan sonra blog ayarlarının yapıldığı sayfaya geçilir. Bu sayfa da yazılan yazılar, günlük takipçiler, sitenin aldığı tıklanma sayısı ve blog hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayarlar kısmına gelerek Yerleşim sayfasına tıklamanız gerekmektedir. Blogspot'ta kategori oluşturma bu tıkladığınız sayfa da yapılmaktadır.  Yerleşime tıkladıktan sonra Gadget ekle butonuna tıklayarak gadget ekleyip başlığa kategori adını verebilirsiniz. Kaç etiket oluşturup hangi konuların hangi kategori de yer almasını istiyorsanız bütün seçenekler size ait olmuş oluyor. Sonrasın da yaptığınız tüm değişiklikleri kaydet diyerek bilgileri kayıt ediyorsunuz. Yerleşim bölümün de kategorilerin nerede yer almasını istiyorsanız sürükle bırak şeklinde uygulayarak dileğiniz yere koyabilirsiniz.  En çok tercih edilen yerleşim site anasayfasının üst kısmıdır.
SEO Dostu İnternet Sitesi Yapmak

SEO Dostu İnternet Sitesi Yapmak

Güncel teknolojilerin takibinin yapılması ve sitenizin bu teknolojilerin göz önünde bulundurularak yapılandırılması; siteyi ziyaret eden kullanıcılara sitenizi gezme konusunda kolaylık sağlar hem de arama motoru robotlarının sitenizi daha çabuk bir şekilde indexlemelerine olanak sağlar. Güncel teknolojileri kullanarak dizayn etmeye karar verdiğiniz bir siteye sahipseniz, siteyi öncelikle kullanıcıların ziyaret ettiğinde rahatlıkla anlayıp, gezebileceği bir şekilde dizayn etmelisiniz. Daha sonrasında ise arama motoru botlarını düşünerek siteniz üzerindeki hataların tespitini yapıp bu hataları düzelterek sitenizin SEO konusunda daha güçlü bir yapıya sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Ufak hatalar da olsa bu hataların ortadan kaldırılması size; arama motorları tarafından sıralama, çabuk indexlenme gibi farklı şekillerde geri dönecektir.
Uçakta İnternet Nasıl Kullanılır?

Uçakta İnternet Nasıl Kullanılır?

THY tarafından, kıtalar arası uçuşlarda ücretsiz sunulan bu hizmet, yakın bir zamanda tüm uçaklarda verilmeye başlanacak. Beklenen odur ki, tüm havayolları şirketlerinin bütün uçaklarında bu hizmeti vermeye başlamaları da çok uzun bir zaman almayacaktır.
Wordpress: Güvenlik - Eklentiler - Hosting

Wordpress: Güvenlik - Eklentiler - Hosting

Günümüzde, basit bir şekilde site kurmanın adımlarından biri de Wordpress kurulumudur. Wordpress, kişisel, ticari, kurumsal ve benzeri her türlü sitenin kurulumunda, günümüzde en popüler içerik yönetim sistemlerinden biri olarak belirmektedir. Kolay kurulum, kolay yönetim, zengin eklenti seçenekleri gibi kocaman avantajları olan bu içerik yönetim sisteminin arkasında açık kaynak katılımcılarının aktif desteği bulunmaktadır ve sistem, gün geçtikçe kendini katlayarak daha da iyileşmektedir.
Google Aramalarında Bilinmeyen Komutlar

Google Aramalarında Bilinmeyen Komutlar

Günümüzde neredeyse her insan Google arama motorunu sıklıkla kullanıyor ama bu insanların büyük çoğunluğu Google aramalarının gizli komutlarını, ipuçlarını bilmiyor ve kullanmıyor. Eğer bu komutlar, yapılan aramalarda kullanılırsa çok daha hızlı ve daha başarılı bir şekilde aramalar yapabilirsiniz.
Google Bookmark Manager Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google Bookmark Manager Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günümüzde web sitelerin artması ve ihtiyacımız olan sitelerin sayılarının çoğalmasıyla sitelerin isimlerini saklamamız için yeni uygulamalar mevcut. Bu yazımızda bu yöndeki uygulamalardan biri olan Google Bookmark Manager eklentisini tanıtacağız ve Google Bookmark Manager nasıl kullanılır, sorusunun cevabını vereceğiz.
Google Play Ülke Değiştirme Nasıl Yapılır?

Google Play Ülke Değiştirme Nasıl Yapılır?

Mobil cihazlar, tablet ve cep telefonlarında oldukça yaygın şekilde kullanılan, android işletim sistemleri için üretilen uygulamaları, Google Play Store’dan güvenli şekilde yükleyerek kullanabiliyoruz. Ancak bazı oyun ve uygulamaların belirli ülkelerden yayınlanması sebebiyle, kullanıcılar bazı sıkıntılar yaşamaktadır. Bu ülke sınırlamalarından kurtulmanın da artık bir yolu var. Google play ülke değiştirme işlemi için, root işlemi yapılması gerekiyor. Ancak bu yöntem cihazın garanti kapsamı dışında kalması ve arızalanmasına yol açabilir.
Big Data İle Büyük Veri Hırsızlığı!

Big Data İle Büyük Veri Hırsızlığı!

Hepimiz internette çeşitli siteler de geziniyoruz. Google arama motoruna her gün neredeyse 100 – 200 e yakın sorgu yapıyoruz. Ayrıca bir gün içerisinde sürekli olarak çeşitli siteler de geziniyor ve bu sitelerden çeşitli alışverişler yapıyoruz. Öncelikle şuna açıklık getirmekte oldukça fayda var; Bizlere çeşitli sitelere girdiğimiz de bu siteler bizi kolaylıkla hatırlayabilmektedirler. Peki siteler bizi nasıl hatırlıyor? Siteler bizi tekrar hatırlayabilmek için tarayıcımızın içerisine cookie (çerez) dediğimiz küçük veriler bırakır.
Google Inbox Nedir? Inbox Kullanımı Hakkında Temel Bilgiler

Google Inbox Nedir? Inbox Kullanımı Hakkında Temel Bilgiler

E-mail günümüzde en çok kullanılan iletişim araçlarından biri. Öyle ki bir günde milyonlarca mail atılıyor ve çok hızlı bir mail trafiği oluşmuş durumda. Özellikle akıllı telefonların yaygınlaşması ile birlikte mail servisleri çareyi yeni gelişmelere ayak uydurarak kullanıcıların daha rahat iletişim sağlamasında buldu. İşte bu yazımızda bu çalışmalardan en önemlisi olarak kabul edilebilecek Google Inbox uygulamasından bahsedeceğiz.
İnternet Bankacılığı Nedir?

İnternet Bankacılığı Nedir?

Teknolojinin en büyük nimetlerinden biri olan internetin, hayatımıza getirdiği en büyük kolaylıklardan biri de internet bankacılığıdır. İnternetten alışveriş, bilgi alma gibi hizmetlerin yanı sıra, fatura ödeme, para gönderme, bakiye bilgisi gibi onlarca hizmetten de yararlanılabiliyor. Ücretsiz olarak indirilen programlar ve bilgisayarda tarayıcılardan açılan banka sitelerinden işlemler rahatlıkla yapılabiliyor.