3d Yazıcı Nedir?

3d Yazıcı Nedir?

Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ve medyanın teknolojinin gelişmesine önemli katkılarda bulunuyor olması ile birlikte, uzun yıllardır kullanılan 3D yazıcılar, artık çok daha yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. 3D yazıcı modelleri eğer yaptığınız işe uygun olursa, istediğiniz her şeyin birebir kopyasını çıkarmanız mümkün olmaktadır.

3D Yazıcılarda Kullanılan Malzemeler

Bu yazıcı makinelerinin, genel olarak vermiş olduğunuz çizim modellerini yaparak sizlere kopyasını sunuyor olmalarından dolayı, artık endüstriyel olarak ve tüketicilere özel olarak kullanılmaya başlanan bu yazıcılar ile istediğiniz modellerde üretim yapmanız çok kolay olmaktadır. 3D yazıcı ile istediğiniz bir parçanın baskısını yapmak için, metal, polimer ve seramik kullanabilirsiniz. Ayrıca geçici ve yapılan işi görmek için çikolata, strafor gibi yumuşak maddelerde kullanılabilmektedir.

3D Yazıcı Çizimleri Nasıl Yapılır

3D yazıcılarda bir ürünü yapmak için, öncelikli olarak bilgisayar üzerinden tasarlamanız gerekmektedir. Tasarımlarınız için kullanabileceğiniz programlar ise oldukça yaygın olarak kullanılan AutoCAD, SolidWorks, Corel Draw, Google Sketchup, Rhino3D gibi programlar olmaktadır. 3D çizime imkan sunan bu programlar ile yazıcılara istediğiniz çizimi gönderebilirsiniz.

3D Yazıcılarda Neler Yapılır ?

3D yazıcılar direk bilgisayara bağlı olabilecekleri gibi, ayrıca hafıza kartı ile de çalışabilmektedir. Bir çok iş alanında kullanılan bu yazıcılar ile özellikle bir çok üretimin önceden prototipini yapmanız mümkün olabilmektedir. Ayrıca ürün pazarlamalarında da kullanılan bu prototipler ile daha uygun maliyetler ile ürünlerinizi tanıtmanız mümkün olabilmektedir. 3D yazıcılar ile katmanlı motor parçaları ve elektronik ürünler haricinde her türlü ürünü basabilirsiniz. Yazıcı makinelerinizin büyüklüğüne göre istediğiniz alanlarda kullanmanız mümkün olduğu için ve tabi ki baskılarınızı yapabileceğiniz için, sizlerde kullanım ihtiyaçlarınıza göre 3D yazıcı tercih edebilirsiniz.

3D Yazıcı Çalışma Mantığı

Çalışma mantığı ise üç eksenli olup, bu eksenler X, Y ve Z'dir. Eksenler yazıcı tipine göre farklılık gösterir. Temel mantık parça aşağıdan yukarı doğru katmanlar şeklinde basılır. Tüm katmanlar tamamlandığında basım işlemi bitmiş olur. 3D yazıcılarda parça basımı için en çok kullanılan filament tipleri ise PLA ve ABS'dir.