Yazılım

Php Güvenlik - En Yaygın Açıklar ve Güvenlik Önlemleri

Php Güvenlik - En Yaygın Açıklar ve Güvenlik Önlemleri

Php, bilişim dünyasının en popüler dili olarak karşımıza çıkıyor şu günlerde. Programlama dillerinin en popüleri olan bu dilin arkasındaki güç elbette kullanım kolaylığı, birçok programlama dili ile kolayca ilişkilendirilebilmesi ve daha birçok şey. Tanımını yapmak gerekirse, internet için yaratılmış, server yönlü, kullanım ağı epey geniş, html dili içerisine gömülebilen bir betik yahut programlama dilidir demek mümkün. Ocak 2013 yılından itibaren 244 milyondan fazla web sitesinin PHP dili ile yazıldığı ve yürütüldüğü doğrulanmış. Çoğu dil ile ilişkilendirilebildiğini söylemiştik ancak Linux ve MySQL ile çok daha iyi performans verdiğini söylersek de yalan olmayacak bir cümle ortaya koyarız. Peki, Rasmus Lerdorf’un mucidi olduğu bu dilin oluşturduğu web sitelerine sızılabilir mi? Sorumuz biraz çetrefilli, bir o kadar da eğlenceli bir soru. Son kullanıcı dediğimiz, olayın arka tarafı ile ilgili olmayan birçok insanın bugün Windows kullandığını, Linux ve diğer işletim sistemlerinin adını bile duymadığını bilmekteyiz. PHP’nin protokolü de bu şekilde işliyor aslında. Bugüne kadar Windows için üretilen kaç virüs var bir düşünelim. Ardından, bu soruyu “Windows” yerine “Linux” ekleyerek düşünelim. Sonuç, Windows için belki de on binler, milyonlar; Linux için ise çok fazla olmayacaktır, belki binler.
Acunetix ile Güvenlik Analizi

Acunetix ile Güvenlik Analizi

Acunetix Web Vulnerability Scanner, sitenizi güvende tutmak amacı ile kullanabileceğiniz yegâne araçlardan ikincisi. Günümüzde çoğunlukla Pentester, yani sisteme sızmak için yollar arayan insanlar tarafından kullanılan bu araç; sadece bu güruhun değil; web sitesi olan insanların da işine yarıyor. Zira, zafiyeti bulmak ile kalmayan bu aracın işlevleri arasında zafiyet hakkında detaylı bilgi vermek; sisteme nasıl sızıldığını örneklemek ve hedef sistem üzerinde zafiyetin nasıl çalıştığını görmek gibi etmenler de mevcut. Sektörde, HSBC, ING, American Express, Sony gibi devlere de hizmet sağlayan Acunetix’in arkasındaki güç elbette yılların verdiği tecrübe ile geliyor. Aracın, ücretli olduğu aşikâr ve her daldan tarifeleri mevcut. Örneğin, elli adet hedef taraması yapacaksanız o paketi, on hedef taraması yapacaksanız, onluk paketi seçebilirsiniz. Bunun yanında sürekli lisans paketleri de mevcut ve 3000$’dan başlıyor. Yaptığınız işin ne olduğuna bağlı olarak taleplerinize karşılık veren bu büyük kuruluşun aracını, adresinden temin etmeniz mümkün. Son olarak, üç Türkiye dağıtıcısı da bulunmakta.
İç ve Dış Dekorasyon Tasarımlarında Kullanılan En Popüler Bilgisayar Programları

İç ve Dış Dekorasyon Tasarımlarında Kullanılan En Popüler Bilgisayar Programları

Bilgisayar destekli bir tasarım ve çizim programıdır. Üretimde görevlerin yerine getirilmesi için komut işlemiyle ve sayısal bilgisayarların kullanılmasıyla ilgili bir teknolojidir. AutoCAD programında yapılan çizimlerin paylaşımı kolay ve çizimleri seri bir şekilde çıktı almak mümkündür.  Birebir ölçekli çıktı almak üretimdeki aksaklıkları giderir. Mimari, makine, inşaat, mobilya dekorasyon, elektrik ve elektronik üzerine olan alanlarda AutoCAD Programı kullanılmaktadır.
Skype Reklamları Nasıl Engellenir ve Kapatılır?

Skype Reklamları Nasıl Engellenir ve Kapatılır?

Skype pek çok kullanıcı tarafından kullanılan bir sohbet programıdır. Ancak son zamanlarda sıkça rastlanılan ve rahatsız olunan skype reklamları yüzünden uygulama oldukça tepki almaktadır. Aslında bu reklamların engellenme yolları oldukça basit bir işlem olup, herkes tarafından yapılabilir.
Tarayıcılarda Gizli Sekme Kullanılması ve Önemli Avantajları

Tarayıcılarda Gizli Sekme Kullanılması ve Önemli Avantajları

İnternet kullanımının artması ile siber alemde gezindiğimiz zamanlarda bir hayli artış gözlendi. Özellikle son dönemlerde akıllı telefonların ve internet cafelerin sayılarının bir hayli artmasıyla beraber ortak bilgisayar ve ağ kullanımında artış yaşandı. Bu durumun en dezavantajlı yanlarından biri ise kullandığımız internet tarayıcılarında girdiğimiz sayfaların kaydedilmesi ve başkaları tarafından da o sitelere erişim yapılabilmesi olarak karşımıza çıkıyor.
Instagram Uygulaması Bilgisayardan Nasıl Kullanılır?

Instagram Uygulaması Bilgisayardan Nasıl Kullanılır?

Sosyal paylaşımda görselliğin önemi, günümüzde gelişen mobil cihazlar ile daha artmış durumdadır. En önemli fotoğraf paylaşım ağı olan instagram, mobil cihazlardan kolayca kullanılmaktadır. Bu kadar fazla kullanımı yüzünden, mobil cihazların yanında kişisel bilgisayarlarda da kullanılmak istenmesi kadar doğal bir şey yoktur. Bu ihtiyaç için, kısa bir örnek uygulama ile instagram uygulaması bilgisayardan kullanım nasıl olur, bahsedelim.
Mail Adresinizi Microsoft Outlook'ta Kullanın

Mail Adresinizi Microsoft Outlook'ta Kullanın

İnternette hemen tüm haberleşmenin eposta ile yapıldığı günümüzde, farklı işler için farklı sunuculardan eposta hizmeti alınmaktadır. Bu durum hem farklı sitelere girmeyi, hem de farklı şifreler kullanmayı gerektiriyor. Ayrıca internetten alan adı alarak site kuranlar, sitelerinin adını taşıyan eposta hizmetlerinden de yararlanmaktadır. Tüm bu e posta hizmetlerini, işletim sistemi ve Office uygulaması ile profesyonel şekilde kullanıla bilen, Outlook uygulaması ile tek noktadan yönetmek mümkündür. Mail adresini Microsoft Outlook'ta kullanma için, Outlook uygulamasında yapacağınız bazı ayarlamalar yeterli olmaktadır.
Game Booster Nedir, Nasıl Çalıştırılır ve Kullanılır?

Game Booster Nedir, Nasıl Çalıştırılır ve Kullanılır?

Gelişen teknoloji ile oyun sektöründeki yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor. Hızla gelişen sektör, her geçen gün daha detaylı ve gerçekçi oyunlar üretmektedir. Ancak bu durum bazı donanımsal gelişmelere de ihtiyaç duymaktadır. Her ne kadar sistemler yeni olsa da, bazı oyunlar çok daha fazlasını istiyor. Burada game booster uygulaması devreye girerek çok başarılı işler ortaya çıkartıyor.
Chrome Remote Desktop ile iOS Cihaz Üzerinden Bilgisayar Nasıl Yönetilir?

Chrome Remote Desktop ile iOS Cihaz Üzerinden Bilgisayar Nasıl Yönetilir?

Uzak masa üstü bağlantısı ve bilgisayarın mobil cihazlardan kullanılmas,ı aslında oldukça eski bir yönetim sistemidir. Bu konudaki TeamViewer uygulamasının yüksek başarısı, artık kendini kanıtlamış durumdadır. Yeni geliştirilen bir uygulama olan, Chrome Remote Desktop, uzak masa üstü bağlantısı için gözünü yükseklere dikmiş durumdadır. Chrome remote desktop nedir, sorusuna aynen, TeamViewer gibi bilgisayarınızı mobil cihazlarınızdan yönetme aracıdır, diyerek kısa bir cevaptan sonra nasıl çalıştığını anlatalım.