İş Hayatı

İş Kurmaya Karar Verirken Dikkat Edilecekler

İş Kurmaya Karar Verirken Dikkat Edilecekler

İş fikrinizi test ettiniz mi? Olası problemleri ve rakipleri iyi analiz ettiniz mi? Bu gibi sorular önemli ama en önemlisi iş fikrinizi test etmeniz peki bunu ilk aşamada nasıl yapabilirsiniz. Öncelikle ailenize, arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize ürün ya da hizmeti tanıtın ve satmaya çalışın, tepkilerini ölçün gelen eleştirileri not edin. Sonra tanımadığınız insanlar üzerinde bunu yapın. Gelen sonuçlar size önemli ölçüde fikir verecektir.
Yeni Kazanç Yönetim

Yeni Kazanç Yönetim "Satış Ortaklığı"

Bu yöntemin asıl amacı; firma, satış ortağının ürün tanıtımı yapmasıyla reklam ve pazarlama yükünden kurtulurken, satış ortağı ise ürünün reklamını yaparak kendisine ait olmayan bir ürünün satışından para kazanabilmektedir. Bu ortaklık sayesinde birçok çevre kampanyalardan daha erken haberdar olabilmektedir. Bu hizmeti sunan Türkiye ve dünya çapında siteler bulunmaktadır. Türkiye de gittigidiyor.com, logro.com.tr, reklamstore.com gibi siteler varken dünya çapında ise Amazon.com ve adsense.google.com gibi güvenilir siteler bulunmaktadır. Bahsettiğimiz Affiliate marketing sistemi ne gibi faydalar sağlamaktadır? Bu sistemin ürün sahiplerine sağladığı en büyük yarar,  ürün reklamını daha kolay ve masrafsız yapmaktır. Satış ortaklarına ise ürün çeşitliliği ve paralarını alma güvencesi sağlamaktadır. Aynı zamanda bu sistemi internetin olduğu her yerde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Yetenek gerektiren bir iş olmasıyla da hangi okuldan mezun olduğunuza bakılmaksızın bu iş yapılabilmektedir. En büyük avantajı da çalışmak için herhangi bir saat zorunluluğu bulunmamaktadır.  Satış ortaklığı sistemi ile üç  şekilde para kazanılabilir. Bunlar; tıklama başına ödeme, üyelik başına ödeme ve satış başına ödeme yöntemleridir. Tıklama başına modelinde, tanıtımını yaptığınız ürüne gelen ziyaretçi ya da size verilen referans linkine tıklayarak ürün sahibinin sitesine gidilmesi ile para kazanılmaktadır. Üyelik başına ödeme modelinde, siteye yönlendirdiğiniz ziyaretçilerin, siteye üye olması ile para kazanılmaktadır. Satış başına ödeme modelinde ise kişi kendi tanıtımı ile sattığı ürünlerden, ürün sahibinin belirlediği komisyon oranında kazanmaktadır. Bu bahsedilen yöntemler tek tek olduğu gibi hepsi bir arada da yapılabilir.
Ofis Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ofis Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İş modelinize uygun bir ofis olmalı ve bununla beraber ulaşım araçlarına yakın olmalı. Hem çalışanlarınız hem de müşterileriniz için bu önemlidir. Tabi çok merkezi yerlerde maliyet yüksek olacaktır. Bu sebeple merkeze yakın yerleri tercih etmekte fayda var.
İş Görüşmesine Nasıl Hazırlanmalı?

İş Görüşmesine Nasıl Hazırlanmalı?

Hayalinizi kurduğunuz işe sahip olmak için bir adım kaldı, başarılı bir görüşme süreci atlatırsanız istediğiniz iş sizin olacak, peki iş görüşmesine giden süreçte nelere dikkat etmelisiniz. Öncelikle sakinliğinizi koruyun. Tek aday siz değilsiniz ve her türlü sonuca hazır olmalısınız. Kendinizi sonucun her iki tarafı içinde gereksiz yere germeyin. Görüşme öncesinde uykunuzu iyi almış olun ve güzel bir kahvaltı yapmış olun. Kişisel bakımınıza ve görümünüze dikkat edin. Görüşme saatine çok önem verin asla geç kalmayın ama çok erken gitmenin de bir anlamı yok. 15 dakika önce bulunmanız yeterli. Sıranızı beklerken nefesinizi kontrol edin ve görüşme anını düşünmeyin. Cep telefonunuzu kapatın ya da sessize alın.