Donanım

 LCD Ekranlar Nasıl Temizlenir?

 LCD Ekranlar Nasıl Temizlenir?

Gözlerimiz ve ellerimiz ile etkileşimde bulunduğumuz bu ekranların temizliği oldukça önemlidir. Akıllı telefonlar, kişisel bilgisayarlar, televizyonlar ve daha birçok elektronik cihazın, dış etkenlere daha dayanıklı ve temiz olmaları için bazı öneriler şarttır. Kullanılan bu cihazlardaki en büyük kirlilik sebepleri arasında, ilk sırada parmak izleri gelmektedir. Özellikle de cep telefonu ve tablet gibi cihazlar, tamamen parmaklar ile yönetilmektedir. Bu ekranları yumuşak özelliklere sahip bir bez ve gerekirse nemli olarak temizlenmesi gerekir. Yine daha etkili ve detaylı temizlik için, elektronik marketlerinden kolayca alınabilecek hijyen ile birlikte tam temizlik sağlayan, özel solüsyonlar kullanılabilir.
Laptop Ram Değiştirme ve Takma İşlemi Nasıl Yapılır?

Laptop Ram Değiştirme ve Takma İşlemi Nasıl Yapılır?

Zamanla eskiyen ve yavaşlayan laptoplarımıza ram takviyesi yaparak, örneğin 64 bitlik bir işletim sistemine sahip olarak, daha verimli çalışmasını sağlayabiliriz. Laptop ram değiştirme işlemini yapmadan önce, laptopumuzda hangi tipte ve hızda ram kullanmalıyız, bunu doğru olarak belirlememiz gereklidir.
USB Bellek Nasıl Formatlanır?

USB Bellek Nasıl Formatlanır?

USB belleklerin, bilgisayar kullanıcıları için sessiz bir devrim olduğunu söylemek yanlış olmaz. Özellikle de depolama alanı olarak, 1.4mb disketlerden sonra inanılmaz boyutlarda oluşları, tüm bilgisayar kullanıcıları için oldukça önemlidir. Bu bellekler sayesinde, istediğimiz tüm dosyaları cebimizde taşıyıp, başka bilgisayarla da kullanabiliyor, çeşitli önemli dosyaların güvenilir yedeklerini alabiliyoruz. usb bellek sistemleri, her zaman diğer bellekler gibi bazı sorunlar ile karşılaşılabiliyor. Bunların başında da güvenlik ve virüsler gelmektedir. Bazen de içlerindeki dosyaların, farklı alanlardan depolanması ve artık kullanılmaması gerektiğinden, tüm sistemin temiz olarak silinmesi gerekiyor.
Modemler ve Bağlantı Yavaşlığı

Modemler ve Bağlantı Yavaşlığı

Günümüzde bir çok internet kullanıcısı bağlantı hızının yavaşlığından şikayet etmektedir. Çoğu kişi bağlantı hızım neden yavaş? gibi sorular ile modemlerine şüphe ile bakmaktadırlar. Bağlantı hızı yavaşlığı nedeniyle çoğu kişi değişik modemler satın alarak çeşitli denemeler yapmaktadır. Günümüzde en çok kullanılan modem markaları Airties, TP-Link, Arescom, Pikatel ve birkaç modem daha. Bu modemlerin arasında kablonetin bizlere sunmuş olduğu netmaster modemini de katmakta fayda vardır.