Modemler ve Bağlantı Yavaşlığı

Modemler ve Bağlantı Yavaşlığı

Günümüzde bir çok internet kullanıcısı bağlantı hızının yavaşlığından şikayet etmektedir. Çoğu kişi bağlantı hızım neden yavaş? gibi sorular ile modemlerine şüphe ile bakmaktadırlar. Bağlantı hızı yavaşlığı nedeniyle çoğu kişi değişik modemler satın alarak çeşitli denemeler yapmaktadır. Günümüzde en çok kullanılan modem markaları Airties, TP-Link, Arescom, Pikatel ve birkaç modem daha. Bu modemlerin arasında kablonetin bizlere sunmuş olduğu netmaster modemini de katmakta fayda vardır.

Bağlantı Hızını Modem Seçimi Etkiler mi?

Altını çizerek söylemeliyiz ki bağlantı hızı konusunda modemlerin çok da bir etkisi yoktur. Bu yüzden bağlantı hızımı hangi modem arttırır gibi sorular çok saçmadır. ADSL Servis sağlayıcınız sizlere hangi hızı takdim ettiyse o hızı aşamazsınız. Airties modem kullananlar benim bağlantım daha hızlı, TP-Link kullananlar ise benim bağlantım daha yavaş gibi çeşitli teoriler ortaya atmaktadır. Eğer ADSL servis sağlayıcınızın sizlere sunduğu bağlantı hızını tam anlamıyla kullanamıyor veya alamıyor iseniz bunun çeşitli sebepleri olabilmektedir.

Bağlantı Hızını Hangi Durumlar Etkiler?

İnternet bağlantı hızımı hangi durumlar etkiler? derseniz bir sürü unsur sayabilirim sizlere. Örneğin bulunduğunuz konumun santral noktasına uzaklığı veya yakınlığı bağlantı hızınızı etkileyebilmektedir. Kullanmış olduğunuz ADSL alt yapısı da bağlantınızı etkileyebiliyorken çeşitli bağlantı problemleri, sinyal kaymaları, sinyal dalgalanmaları gibi bir sürü unsur bağlantı hızınızı etkilemektedir. İşte bu yüzden paralarınızı boşuna çeşitli modemlere harcamayın. Eğer bağlantı hızınız da bir problem var ise ADSL servis sağlayıcınız ile görüşmeniz de yaşadığınız sorunları aktarmanızda büyük fayda var.

Seçtiğim Paketin Bağlantı Hızıma Etkisi Nedir?

Ayrıca seçtiğiniz çeşitli internet paketleri de bağlantı hızınızı tam olarak etkilemektedir. Örneğin siz 10 Mbps bir bağlantı hızı sunan paketi seçersiniz. Fakat bu paketin içerisinde adil kullanım kotası dediğimiz bir olay vardır ki bağlantı hızınızı tam anlamıyla etkileyebilmektedir. Sizin seçtiğiniz paket size 20 GB kota aşımından sonra bağlantı hızınızı 3 Mbps düşürebilir. Bu durum ay sonuna kadar devam edebiliyorken bazı durumlarda da çeşitli sorunlardan dolayı AKK’nın yani adil kullanım kotasının kullanıcılar üzerinde bir etkisi olmayabilmektedir. Buda santral sorunlarından bir tanesi olabilmektedir. Bu yüzden kendinize en uygun paketi seçmenizde büyük fayda vardır ki çeşitli bağlantı sorunları ile uğraşmayasınız. Ayrıca sizlere tavsiye edebileceğimiz başka bir nokta ise eğer internet ile uzun süreli işiniz yok ise çeşitli bayilerde satılan “Vınn” ismindeki cihazları satın alabilirsiniz. Eminiz sizlere daha kolaylık sağlayacaktır.