SEO

Google Pagerank Üzerine

Google Pagerank Üzerine

Pagerank algoritması özellikle birkaç yıldır değerini yitirdiği ve Google’nin arama sonuçlarında bu değeri göze almadığı söylentileri mevcut. Google, algoritmalarını düzenli şekilde günceller ve politikaları gereği kullanıcıya aradığı bilgiyi veren, düzenli ve kendi diğer algoritmalarına uygun siteleri üst sıralarda gösterir. Pagerank değeri Google tarafından dikkate alınan bir değerdir ve belirli süreçlerde sitelerin sahip oldukları bu değer güncellenir. Son yıllarda ortaya çıkan pagerank değeri etkili değil kargaşasının sebebi ise algoritmanın güncellenmemesi söylentileridir. Pagerank değerini yükseltecek çalışmalar backlink yapısının doğru inşaa edilmesine bağlıdır. Link alınan sayfaların pagerank değeri ne kadar yüksekse bu size ek puan olarak yansır. Tabiki bu düşünce ile en yüksek değerlere sahip sitelerden link almanın sitenizin arama sonuçlarında üst sıralarda yer alacağı kanısına da varmamak gereklidir. Google PageRank Google gözünde sıralama sonucuna etki eden sadece bir kriterdir. Pagerank 2 değerine sahip bir site Pagerank 7 siteden daha üst sonuçlarda yer almasıyla pagerank değerinin etkisi olmadığı düşüncesi kesinlikle yanlıştır. Sayfa içerisindeki özgünlük, doğallık ve kullanıcıya bilgiyi doğru ve etkili bir şekilde verilmesi, sitenin arama motoru botları tarafından rahat bir şekilde taranması, seo uyumlu link yapısı ve günümüzde meydana çıkan ve sıralamaları ciddi anlamda değişikliğe uğratan mobil uyumluluk güncellemesi gibi birçok etkene de dikkat edilmelidir. Günümüzde pagerank değeri yüksek sayfalardan link alımı yapılması ile pagerank değeri yükseltilebilmektedir. Bu sitelerden alınan linklerin faydalı olabilmesi için dikkat edilmesi gereken noktalar ise link alınan site üzerindeki sayfa sayısı, site üzerinde yayımlanmış makalelerin kalitesi, sitenize olan benzerliği (site içeriğinize benzer bir site üzerinden alacağınız linkin faydası ile farklı içeriğe sahip siteden alacağınız linkin kat ve kat fazla olacaktır.) ve Google’nin diğer bir çok kriterinin doğru uygulanıp uygulanmamasına bağlıdır.
Wordpress için kullanılabilecek SEO Eklentileri

Wordpress için kullanılabilecek SEO Eklentileri

Gerek SEO kavramını yeni öğrenenler, gerek bu kavramın uzmanı olan kişiler için en ideal içerik yönetim sisteminin Wordpress olduğunu, SEO işleri ile uğraşan kesimin büyük çoğunluğundan anlıyoruz zira; onlar da Wordpress içerik yönetim sistemini kullanmaktalar. Önceleri sadece kişisel blog ya da habercilik siteleri için uygun temalar ve fonksiyonlar sunan Wordpress, bu özelliklerini ve fonksiyonlarını son zamanlarda oldukça geliştirerek; her şey için bir içerik yönetim sistemi olma yolunda, emin adımlarla ilerliyor. Keza eklentileri ve temaları da geliştiriciler tarafından bu yönde geliştirilmeye devam ediyor. Peki her şeyi kapsayan bu içerik yönetim sistemini nasıl Seo’ya uygun hale getiririz? Elbette öncelik temanın kodlanış biçimi ve sitenin hızı, önemli etmenler ancak; içeriği, Seo’ya uygun hale getirmek için neler yapmalıyız? Aşağıda, incelemelerini gerçekleştireceğimiz bir eklenti ve bir servis, hem site hem içerik tarafında Seo’ya daha uygun işler bırakabilmenizi sağlayacak bir dizi Wordpress “yama”sından oluşuyor ve bunların her birini kullanmak, oldukça basit. Siz de sitenizin Seo’ya uygun hale gelmesini istiyorsanız, aşağıdaki eklentilerin kurulumunu yapabilir ve doğru bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.
Resimler İçin SEO

Resimler İçin SEO

Günümüzde çoğu site sahibi ya da SEO uzmanı resim optimizasyonunu sitedeki metin optimizasyonu kadar ciddiye almamaktadır ve bu alanda çalışma yapmamakta ya da basit birkaç etiket düzenlemesi ile geçiştirmektedir. Bunun sonucunda resim alanındaki rekabet düzeyi metinlere göre daha düşük kalmakta ve bu alandaki bu açığı iyi değerlendiren siteler için de önemli bir avantaj sağlamaktadır. Resimler için SEO konusunda dikkat edilmesi gereken birkaç önemli husus mevcuttur. Bunları;
Backlink Almak

Backlink Almak

Backlink alımı yapmaya karar verildiğinde herhangi bir siteden doğrudan link alımı yapılmamalıdır. Link alınacak sitenin seçimi sırasında titiz davranılmalıdır. Özellikle kalitesiz, içeriğini başka sitelerden kopyalarak sağlayan, kaliteli içerikler sunmayan ve sürekli tanıtım için yazı paylaşan, illegal içerikler bulunduran sitelerden alacağınız backlink sitenizi arama motorları gözünde olumsuz etkileyecek ve alınan link avantajdan çok zarara dönüşecektir. Aynı zamanda birçok kelimeden farklı veya aynı adrese link vermiş sitelerden alınacak linklerinde SEO çalışması sürecinde faydası olmamaktadır.
SEO Çalışmalarında Anahtar Kelime

SEO Çalışmalarında Anahtar Kelime

Sahibi olduğunuz ya da yeni kurmakta olduğunuz sitede belirleyeceğiniz anahtar kelimeler ve bu kelimelerin kullanılma yoğunluğu SEO çalışmalarında çok büyük önem taşımaktadır. Bunun sebebi kullanıcıların arama motorlarını kullanarak aradıkları sonuçlara bu anahtar kelimeler sayesinde ulaşmalarıdır. Örneğin internet üzerinden web sitesi yaptırmak amacıyla bir firma arayan kişi internet üzerinde web tasarım, internet sitesi yaptırmak gibi kelimeleri kullanarak arama yapacaktır. Bu aramalarda arama motoru sonuçlarında listelenen sitelerden üst sıradan itibaren siteleri ziyarete başlayacak ve site yaptıracağı firmayı seçecektir.
SEO Dostu İnternet Sitesi Yapmak

SEO Dostu İnternet Sitesi Yapmak

Güncel teknolojilerin takibinin yapılması ve sitenizin bu teknolojilerin göz önünde bulundurularak yapılandırılması; siteyi ziyaret eden kullanıcılara sitenizi gezme konusunda kolaylık sağlar hem de arama motoru robotlarının sitenizi daha çabuk bir şekilde indexlemelerine olanak sağlar. Güncel teknolojileri kullanarak dizayn etmeye karar verdiğiniz bir siteye sahipseniz, siteyi öncelikle kullanıcıların ziyaret ettiğinde rahatlıkla anlayıp, gezebileceği bir şekilde dizayn etmelisiniz. Daha sonrasında ise arama motoru botlarını düşünerek siteniz üzerindeki hataların tespitini yapıp bu hataları düzelterek sitenizin SEO konusunda daha güçlü bir yapıya sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Ufak hatalar da olsa bu hataların ortadan kaldırılması size; arama motorları tarafından sıralama, çabuk indexlenme gibi farklı şekillerde geri dönecektir.
SEO çalışması nasıl yapılır?

SEO çalışması nasıl yapılır?

SEO çalışması yapmaya karar verdiğinizde öncelikle çalışmanın hangi arama motoru için yapılacağı belirlenmelidir. Eğer hedefimiz öncelikli olarak Yandex, Bing gibi daha az kullanıcıya sahip arama motorları ise Google’a göre biraz daha çabuk ulaşılacak bir başarıdan bahsedilebilir. Arama motoru belirlendikten sonra çalışma sonucunda neyin hedeflendiğine karar verilmeli, çalışma süresince yapılacak harcamaların bütçenizi sarsıp sarmayacağı ya da bütçenize uygun olup olmadığı saptanmalı ve en önemlisi de SEO çalışması süresince elde edilecek başarı ya da geçen zamana karşı bir türlü sonuca gitmemiş çalışmalar için yeterli sabır ve ilgiyi gösterebilecek misiniz? sorularına kesin bir yanıt verilmesidir.
Seo Nedir, Nerelerde Kullanılır, Seo Araçları Nelerdir?

Seo Nedir, Nerelerde Kullanılır, Seo Araçları Nelerdir?

Seo, son zamanlarda çok sık karşımıza çıkan bir kelime olmaya başladı. Fakat çoğu kişi, Seo’nun tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyor. Seo ‘Search Engine Optimization’ terimlerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır, yani ‘Arama Motoru Optimizasyonu’ demektir. Yani kısaca, Seo’nun amacı web sitelerini arama motorlarının en üst sırasına yerleştirebilmektir. Böylece sitelere erişim artar, daha fazla kitleye ulaşılmış olunur ve sonuç popüler bir site haline gelinir.