İnternet

Bulut Depolama Nedir ve Ne İşe Yarar?

Bulut Depolama Nedir ve Ne İşe Yarar?

Çoğu zaman hepimizin karşısına bulut depolama çıkmaktadır. Birçok kullanıcıda bulut depolamanın içine girmeden bu olayın aslını öğrenememekle beraber çeşitli mağduriyetler yaşayabilmektedir.  Bulut depolama nedir? İlk önce bunu öğrenelim. Adından da anlaşıldığı gibi bir depolama alanıdır. Verilerimizi bulut bir sürücüye yani bizimle bağı olmayan bir alana saklamamızı sağlar. fakat işin teknik kısmı biraz daha farklı.
Google Pagerank Üzerine

Google Pagerank Üzerine

Pagerank algoritması özellikle birkaç yıldır değerini yitirdiği ve Google’nin arama sonuçlarında bu değeri göze almadığı söylentileri mevcut. Google, algoritmalarını düzenli şekilde günceller ve politikaları gereği kullanıcıya aradığı bilgiyi veren, düzenli ve kendi diğer algoritmalarına uygun siteleri üst sıralarda gösterir. Pagerank değeri Google tarafından dikkate alınan bir değerdir ve belirli süreçlerde sitelerin sahip oldukları bu değer güncellenir. Son yıllarda ortaya çıkan pagerank değeri etkili değil kargaşasının sebebi ise algoritmanın güncellenmemesi söylentileridir. Pagerank değerini yükseltecek çalışmalar backlink yapısının doğru inşaa edilmesine bağlıdır. Link alınan sayfaların pagerank değeri ne kadar yüksekse bu size ek puan olarak yansır. Tabiki bu düşünce ile en yüksek değerlere sahip sitelerden link almanın sitenizin arama sonuçlarında üst sıralarda yer alacağı kanısına da varmamak gereklidir. Google PageRank Google gözünde sıralama sonucuna etki eden sadece bir kriterdir. Pagerank 2 değerine sahip bir site Pagerank 7 siteden daha üst sonuçlarda yer almasıyla pagerank değerinin etkisi olmadığı düşüncesi kesinlikle yanlıştır. Sayfa içerisindeki özgünlük, doğallık ve kullanıcıya bilgiyi doğru ve etkili bir şekilde verilmesi, sitenin arama motoru botları tarafından rahat bir şekilde taranması, seo uyumlu link yapısı ve günümüzde meydana çıkan ve sıralamaları ciddi anlamda değişikliğe uğratan mobil uyumluluk güncellemesi gibi birçok etkene de dikkat edilmelidir. Günümüzde pagerank değeri yüksek sayfalardan link alımı yapılması ile pagerank değeri yükseltilebilmektedir. Bu sitelerden alınan linklerin faydalı olabilmesi için dikkat edilmesi gereken noktalar ise link alınan site üzerindeki sayfa sayısı, site üzerinde yayımlanmış makalelerin kalitesi, sitenize olan benzerliği (site içeriğinize benzer bir site üzerinden alacağınız linkin faydası ile farklı içeriğe sahip siteden alacağınız linkin kat ve kat fazla olacaktır.) ve Google’nin diğer bir çok kriterinin doğru uygulanıp uygulanmamasına bağlıdır.
Neden E-Ticaret?

Neden E-Ticaret?

Yatırımların giderek kaydığı ve çok daha fazla insanın kendini çalışmak için belirlediği bir ortam olan internet, sanal ortamı almış ve çok verimli bir hale koyarak bütün insanları bu yöne çekmeye çalışmıştır. Aslında bunda bütün insanların son derece kolay bir şekilde internet ulaşımın sağlanması ve bununla birlikte neden e-ticaret sorusu da karşımıza çıkacak olursa, bunu çok kolay bir şekilde cevap vermemiz mümkün olacaktır.
Kurumsal Web Sitesi Yaptırmanın Önemi

Kurumsal Web Sitesi Yaptırmanın Önemi

Müşteriler özellikle son dönemde her şeyi çok dikkatle inceliyorlar. Kaç yıllık firma şirket olduğunuz önemli değil internette detaylı bir araştırma yapıyor, müşteri yorumlarını okuyor ve şikayetleri dikkatle inceliyorlar. Bu sebeple kurumsal bir kimliğin online olarak duyurulması, ulaşılabilir olması son derece önemli hal alıyor. Bunu çok kolay bir şekilde yapmak mümkündür. İçinde bulunması gerekenler aşağı yukarı, şirketi anlatan bir değerlendirme yazısı, şirketin hedefleri yaptıkları yapacakları yapmak istedikleri, varsa sosyal faaliyetleri, adres ve telefon bilgisi. Kabataslak bu bilgiler bile yeterlidir. Tabi daha da zenginleştirebilirsiniz. İnsan kaynakları, şikayet formu, basın duyuruları vb. kategoriler ekleyerek daha detaylı bilgiler verebilirsiniz.
YouTube’dan 60 FPS Video Desteği

YouTube’dan 60 FPS Video Desteği

Geçtiğimiz günlerde Youtube web sürümü sayesinde 1080 P kalitesine sahip olan videolarını 60 FPS hızında oynatma özelliğini tanıtıma çıkardı ve bu özellik oyun severleri çok memnun etmişti. Bu özellik sayesinde büyük memnuniyet ile karşılaşan firma 60 FPS hızını canlı yayınlarda da kullanılabilecek bir hale getirdi. Canlı yayınlarda 60 FPS hızı sadece HTML 5 uyumlu web tarayıcıları ile kullanılabilmektedir. Özelliğin test aşaması henüz tamamlanmadığından küçük aksilikler çıkabilmesi mümkündür.
Acunetix ile Güvenlik Analizi

Acunetix ile Güvenlik Analizi

Acunetix Web Vulnerability Scanner, sitenizi güvende tutmak amacı ile kullanabileceğiniz yegâne araçlardan ikincisi. Günümüzde çoğunlukla Pentester, yani sisteme sızmak için yollar arayan insanlar tarafından kullanılan bu araç; sadece bu güruhun değil; web sitesi olan insanların da işine yarıyor. Zira, zafiyeti bulmak ile kalmayan bu aracın işlevleri arasında zafiyet hakkında detaylı bilgi vermek; sisteme nasıl sızıldığını örneklemek ve hedef sistem üzerinde zafiyetin nasıl çalıştığını görmek gibi etmenler de mevcut. Sektörde, HSBC, ING, American Express, Sony gibi devlere de hizmet sağlayan Acunetix’in arkasındaki güç elbette yılların verdiği tecrübe ile geliyor. Aracın, ücretli olduğu aşikâr ve her daldan tarifeleri mevcut. Örneğin, elli adet hedef taraması yapacaksanız o paketi, on hedef taraması yapacaksanız, onluk paketi seçebilirsiniz. Bunun yanında sürekli lisans paketleri de mevcut ve 3000$’dan başlıyor. Yaptığınız işin ne olduğuna bağlı olarak taleplerinize karşılık veren bu büyük kuruluşun aracını, adresinden temin etmeniz mümkün. Son olarak, üç Türkiye dağıtıcısı da bulunmakta.
Facebook Videoları Embed Şekliyle Farklı Sitelere Nasıl Eklenir?

Facebook Videoları Embed Şekliyle Farklı Sitelere Nasıl Eklenir?

Yaklaşık olarak günde 3 milyon kadar izlenen Facebook paylaşımlı videoları, daha fazla izleyiciye ulaştırmak için, web sitelerine eklenmektedir. 2015’in ilk aylarında gelen bu özellik sadece video paylaşımı yapan sosyal ağlara göre, daha fazla kullanıcıya ulaşmak için henüz ilk adım. Eski video oynatıcısının embed paylaşımını desteklememesi sebebiyle, kullanıcılar kendi web sitelerinde yüksek popülerliğe sahip videoları paylaşamamaktaydı. Artık Facebook videoları embed olarak sitelere ekleme özelliği oldukça kolay ve başarılı şekilde çalışmaktadır.