Yılbaşı İndirimlerine Özel Pazarlama Kampanyası Stratejileri

Yılbaşı İndirimlerine Özel Pazarlama Kampanyası Stratejileri

Aralık ayının gelmesiyle birlikte online alışverişin en yoğun olduğu dönemlerden birine giriş yapmış olduk. Dahası yılbaşına özel alışveriş çılgınlığının başlamasına sayılı gün kaldı. Peki işletmeniz bu indirim döneminden payını alabilecek mi?

Yılbaşı yaklaştığı için insanlar sevdiklerine bol bol hediye almaya başlıyor ve hediye için yapılan alışverişler de buna paralel olarak artıyor. Yılbaşı dönemine özel indirimler ise pek çok işletmeye hem cirosunu hem de satışlarını artırmak için inanılmaz fırsatlar sunuyor. Sene sonunun gelmesiyle işletmeler eski stoklarını eritmek ve yıllık hedeflerini tutturmak amacıyla yılbaşına özel kampanyalardan yararlanma yoluna gidiyorlar.

Yılbaşına özel olarak işletmeniz için farklı pazarlanma taktikleri kullanabilirsiniz. Bu içeriğimizde bu taktikleri ele alacağız ve e-ticarette satışlarınızı artırmaya yönelik tavsiyelerde bulunacağız. Hazırsanız başlıyoruz!

Yılbaşına Özel Pazarlama Stratejileri

  1. Bundle ürün kampanyaları yapın ❄️
    Yılbaşı için oldukça etkili olan kampanyalardan biri bundle ürün kampanyalarıdır. Birden fazla ürünün belli bir konsept haline getirilmesiyle birlikte tüketiciler bundle ürünleri satın almaya yönlendirilirler. Birbiriyle alakalı ürünleri satın alırlar. İlgili ürünleri bundle haline getirmeniz ve ürün sayfalarında listelemeniz hem sepet ortalamanızı artıracak hem de stoklardaki ürünlerin eritilmesine yardımcı olacaktır.
  2. Web sitenizin temasını yılbaşına özel olarak tasarlayın ☃️
    Yılbaşına özel ürünler ve hediyeler gibi ayrı bir kategori ya da koleksiyon oluşturabilirsiniz. Yılbaşı indirimleri için bir landing page ile web sitenizde yılbaşı temasını ön plana çıkardığınız bir tasarım yapabilirsiniz. Ayrıca kampanyanızı tanıtacak bir banner ya da yılbaşı kampanyanıza özel pop-up’lar ile web sitenizi ziyaret edenleri indirimde olan ürünlere yönlendirebilirsiniz. Görsel yönden ziyaretçilere yılbaşı temalı öğeler sunmak ziyaretçilerinizi yeni yıl havasına sokacağı gibi onların yılbaşı kampanyalarını merakla incelemesini ve alışveriş yapmasını da sağlayabilir.
  3. İndirimli ürünlerinizi ana sayfada ön plana çıkartın 🎁
    Yılbaşına özel indirimler süresince indirim yaptığınız ürünleri ya da kampanyalarınızı ana sayfada öne çıkartın. Bu sayede sitenizi ziyaret edenler direkt olarak kampanyalarınıza yönelebilirler. Ana sayfada yer alacak çok satan ürünler ya da indirimli ürünlerle ziyaretçilerinizin dikkatlerini bu ürünlere çekebilirsiniz.
  4. Aciliyet hissi vurgulayın 🎅🏼
    Bu tür indirim kampanyalarında sıklıkla kullanılan pazarlama tekniklerinden birisi aciliyet hissini vurgulamaktır. Aciliyet hissinin vurgulanmasıyla sitenizi ziyaret eden kullanıcılar kampanyanıza daha hızlı dönüş yaparlar. Sunduğunuz fırsatları kaçırmak istemeyen kullanıcılar için “Sınırlı sayıda stok” ve kampanya bitiş tarihini kısa tutmak gibi pazarlama teknikleri kullanabilirsiniz.
  5. Yılbaşı alışverişini son dakika yapacakları unutmayın 🎁
    Pek çok kişi yoğun iş hayatı, günlük telaşlar ve unutkanlık gibi sebeplerden dolayı yılbaşı hediyelerini son dakika alabiliyor. Yılbaşına sayılı günler kala web sitenize gelen ziyaretçiler için hediyelere yönelik hatırlatmalar yapabilirsiniz. Hediyeler konusunda öneriler sunarak ziyaretçilerinizi yönlendirebilirsiniz. Bu önerilerle son dakika alışveriş yapacak ziyaretçilerinizi hediye almak için teşvik edebilirsiniz.
  6. Sosyal medya hesaplarınızda yılbaşına özgü içerikler üretin ❄️
    İçerik pazarlaması ve sosyal medyanın gücü dijitalde yer alan işletmeler için oldukça önemli! Bu yüzden sosyal medya hesaplarınızda yılbaşına özel içerikler ya da yılbaşı kampanyalarınızı paylaşabilirsiniz. Takipçilerinize kampanyanızı organik yollardan duyurabilir, potansiyel müşterileriniz için ücretli reklamlardan yararlanabilirsiniz. Böylece marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz. Özellikle Instagram hesabınızda yılbaşı temalı gif’ler, hikayelerde duyuracağınız kampanyalar ve yeni yıl temalı ürünlerinizi paylaşarak etkileşimlerinizi artırabilirsiniz.Blogunuzda paylaşacağınız yılbaşı temalı içeriklerle hem ziyaretçilerinize bilgi verebilir hem de site trafiğiniz artırabilirsiniz.
    Blogunuzda öneriler paylaşabilir ya da ürün sayfalarına yönlendirmeler yapabilirsiniz. İşte sizler için birkaç blog fikri: “Yılbaşı için hediye önerileri”, “Sevgiliye/Eşe alınabilecek en güzel yılbaşı hediyesi”, “2022 yılında mutlaka sahip olmanız gereken 3 ürün”.
  7. E-mail pazarlamasından faydalanmak 💌
    Mail listenize kaydolan müşterilerinizi yılbaşı için yaptığınız kampanyadan haberdar edebilirsiniz. Müşterilerinizin demografilerine, alışveriş geçmişlerine, ilgilerine göre farklı kampanyalar düzenleyebilirsiniz. Böylece hem mevcut müşterilerinizi bilgilendirebilirsiniz hem de mevcut müşterilerinizin marka sadakati geliştirmelerini sağlayabilirsiniz.
  8. Kampanya süresi ve kargo süreçlerine dikkat edin 🎁
    Yılbaşı indirimleri için kampanya zamanlarını çok iyi planlamalısınız. Sizin gibi pek çok firmanın da indirim yapacağı için kargo süreçlerinde yoğunluk yaşanacaktır. Yılbaşı öncesinde siparişlerin tam zamanında müşteriye ulaşması için yapacağınız kampanya zamanını iyi belirlemelisiniz ya da özel günler için aynı gün teslimat seçeneği sunabilirsiniz. Ayrıca kargo paketlemesinde oldukça özenli davranmalısınız. Paketlemelerinizde yılbaşı temalı hediye paketleri ve kartlar kullanabilirsiniz. Google Local Ads reklamlarını kullanarak yakınlardaki müşterilerinizi mağazanıza yönlendirebilirsiniz.
  9. Bonus 🎅🏼
    İşte e-ticaret sitenizde satışlarınızı artırabileceğiniz bazı kampanya örnekleri
    • Ücretsiz kargo
    • 400 TL üzerindeki alışverişinize anında 50 TL indirim (kendi sektörünüze uyarlayabilirsiniz))
    • 2 Al 1 Öde
    • Bir alana bir bedava
    • İkinci üründe %50 indirim
    • Yüzde üzerinden indirimler %15, %20 gibi
    • Arkadaşını davet et hediye kuponu kazan