Windows'ta Sürücüleri (Driver) Kaldırmanın Yolları

Windows'ta Sürücüleri (Driver) Kaldırmanın Yolları

Windows'tan Sürücüler Nasıl Kaldırılır, Android cihazınız ile Windows bilgisayarınıza bağlanamıyorsanız, android cihazınızın sistemine tam erişim sağlayamıyorsanız büyük ihtimal sizde bu sorunun cevabını arıyorsunuzdur. 

Artık neredeyse her üretilen Android telefonda farklı farklı sürücüler bulunuyor. Bu farklı sürücüler Windows bilgisayarda sorunlar oluşturabiliyor, android cihazınız ile Windows bilgisayarda bağlantı kuramamanıza sebep oluyor. Bu sorunu ortadan kaldırmanın yolu ise evrensel bir sürücü kullanmaktır. Bu evrensel sürücüyü kullanmak için ise varolan Windows usb sürücüleri kaldırmanız gerekiyor.

Bu USB sürücülerini kaldırmak için gereken işlemler her Android telefon kullanıcısın yapabileceği seviyede değil ama biz ise tamamen basitleştirilmiş bir şekilde anlatacağız. Adımları takip ederek, uygulayarak sürücüleri çok kolay bir şekilde kaldırabileceksiniz. 

  • İlk olarak Android cihazınızı USB kablosu ile Windows bilgisayarınıza bağlayın. Windows aygıt yöneticisi sayfasını açın. 
  • Aygıt yöneticisi sayfası açıldığı zaman USB kablosu oluşturulmuş olan ABD sürücüsüne sağ tıklayın ve seçenekler arasında Sil - Kaldır butonuna tıklayın. 
  • Kutucukta verilen öneriyi işaretleyin. Bu işlemden sonra sorunlu yani gerektiği şekilde çalışmayan sürücü USB kablosunu her taktığınız zaman karşınıza gelmeyecek, aktif olmayacak. Bu işlem normalde zorunlu değil ama aynı hatalar tekrar oluşmasın size uygulanması gereken bir işlemdir. 
  • Şimdi Windows bilgisayarınızda varolan tüm sürücüleri deaktif bir hale getirmeniz gerekiyor. Bu önemli işlem için size USBDeview  adlı uygulamayı öneriyoruz. Bu uygulama ile basit bir şekilde daha önce yüklenmiş olan sürücüleri deaktif hale getirebilirsiniz.
  • USBDeview adlı uygulama bilgisayarınızda USB ile bağlanmış tüm sürücüleri görebilmenizi ve yönetebilmenizi sağlayan bir uygulamadır. Sürücüler arasında gri renkte olanları inceleyin. ''Linux'', ''ABD'' ve ''Android'' yazanları bulup kaldırın. 
  • Evet artık tüm sürücüleri başarıyla kaldırdınız. Şimdi evrensel bir sürücü yüklemeniz gerekiyor. Size Universal Windows ADB Driver adlı sürücüyü öneriyoruz. Bu sürücü android cihazınızın sistemine tamamen erişmenizi, bilgisayara bağlamış olduğunuz tüm android cihazları bilgisayar üzerinden yönetebilmenizi sağlıyor.
  • Sürücü her Android cihazda çalışıyor ama çalışması için sürücü kesinlikle kendiniz kurmalısınız. Sürücü kurulduktan sonra USB kablosu ile Android cihazınızı bilgisayara bağlayabilir ve evrensel sürücünüzü kullanabilirsiniz.