Tarayıcılarda Gizli Sekme Kullanılması ve Önemli Avantajları

Tarayıcılarda Gizli Sekme Kullanılması ve Önemli Avantajları

İnternet kullanımının artması ile siber alemde gezindiğimiz zamanlarda bir hayli artış gözlendi. Özellikle son dönemlerde akıllı telefonların ve internet cafelerin sayılarının bir hayli artmasıyla beraber ortak bilgisayar ve ağ kullanımında artış yaşandı. Bu durumun en dezavantajlı yanlarından biri ise kullandığımız internet tarayıcılarında girdiğimiz sayfaların kaydedilmesi ve başkaları tarafından da o sitelere erişim yapılabilmesi olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca sadece durum bundan ibaret değil. İnternet üzerinde yaptığınız her hareket sosyal medya ve reklam ağları tarafından izlenmekte. Girdiğimiz her yer an be an takip edilmekte. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise internet kullanım alışkanlığımızı ölçmek.

Girdiğimiz sitelerin isimlerine ulaşılması çok basit bir işlem. İnternet tarayıcılarımız gezindiğimiz her sayfayı kaydettiği için bu sitelere erişim adeta çocuk oyuncağı gibi. Bizi bu durumdan bir nebze kurtaracak bir yöntem var. O da Tarayıcılarda gizli sekme kullanmak.

Tarayıcılarda gizli sekme kullanma olayının en avantajlı yanı, bu sekme üzerinde yapılan hiçbir işlem takip edilmez ve girdiğimiz sitelerin başkaları tarafından görülmesi mümkün olamaz. Yalnız şöyle bir gerçeklik var ki gizli sekme sadece bilgisayarımızda veri toplanmasını önler. Yani bilgisayarı kullanacak 3. Şahısların kullanım bilgilerimize erişimini ortadan kaldırır. Ama gizli sekmeler servis sağlayıcıları tarafından izlenmeye devam eder. En önemli avantajlarını sıralamak gerekirse; ilk olarak ortak kullanım alanındaki bilgisayarda bilgi güvenliğiniz olur.

 Aynı zamanda diğer kullanıcıların neleri aradığını görmeyerek sadece kişisel kullanımı sağlarsınız. Alışveriş geçmişinizi gizleyerek gereksiz reklam oluşumunu ortadan kaldırırsınız. Aynı zamanda her türlü şifre kullanımınızı güvenle yapar ve kayıt altına alınması derdinden kurtulmuş olursunuz.