Arduino Nedir? Nasıl Kullanılır?

Arduino Nedir? Nasıl Kullanılır?

Son zamanlarda teknoloji gittikçe gelişiyor ve bu gelişimin bir parçası olmanız için internet kullanıcılarına da fırsat tanıyor. Bu fırsatlardan bir tanesi ise “Arduino”.

Arduino bilgisayarda yazacağınız basit kodlar sayesinde onu yönlendirebileceğiniz tamamen fiziksel olayları gerçekleştirebileceğiniz bir geliştirme kartıdır. Arduino sayesinde basit bir ısı sensörü yapabilirsiniz hatta bu sensörü geliştirip sıcaklık belirlediğiniz seviyeye geldiğinde Arduino sizin için başka tepkileri de verebilir.

Arduino Uno Görünümü

Arduino Programlaması

Arduino kullanabilmeniz için müthiş programlama bilgilerine gerek yok. Basit bir internet kullanıcısı Arduino kitine zamanla hâkim olabiliyor. Kodlar belli kalıplardan oluşmakta ve sadece siz kendinize göre değiştiriyorsunuz. Ayrıca açık kaynak kodlu bir sistem olduğu için internette hemen hemen Arduino hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara cevap bulabiliyorsunuz.

Arduino Nasıl Çalışır?

Arduino yukarıda da bahsettiğimiz gibi kodlarla çalışan bir sistem ve bir usb kablosu sayesinde bilgisayarda hazırladığınız kodları kit üzerinde çalıştırabiliyorsunuz.

Ülkemizde hali hazırda destek siteleri, kullanımını anlatan her seviye kitap bulunmakta ve arduino üzerine seminerler düzenlenmektedir. Eğer elektronik hobileriniz arasındaysa arduino sistemini denemenizi tavsiye ederiz.

Arduino Nerelerden Temin Edilir?

Ülkemizde kitler halinde sanal marketler üzerinde satışı bulunmaktadır. Minimum 150Tl gibi bir fiyatla başlayan bu setleri elde edebilir kendinizi geliştirebilirsiniz.