Bilgisayar Sahibi Herkesin Alet Çantasında Bulunması Gereken Araçlar

Bilgisayar Sahibi Herkesin Alet Çantasında Bulunması Gereken Araçlar

İster alın ister toplayın, masa üstü ya da dizüstü her bilgisayar sahibinin zaman geçtikçe bazı donanımsal bilgileri öğrenmesi oldukça önemlidir. Bakım veya daha gelişmiş parçaların değişimi için, gereken bilgiler edinildikten sonra, artık bilgisayar sahibi herkesin alet çantası malzemeleri ve bazı araçlara ihtiyacı olacaktır. Sahip olduğunuz sistemin daha uzun ve sorunsuz çalışması için, mutlaka düzenli bakım ve temizlik işlemlerinden geçirilmesi gerekir. Tüm bu bakım ve temizlik işlemlerini gerçekleştirirken unutulmaması gerek tek şey, dizüstü bilgisayarın pilsiz ve masa üstü bilgisayarında enerji kablosu çıkarılmış olmalıdır.

İşte bir bilgisayar sahibi herkesin alet çantasında bulunması gerekenler ve yararları. Tornavidalar bir alet çantasının vazgeçilmez unsurlarıdır. Ancak bu tornavidaların manyetik özellikli olması bazı durumlarda çok işe yarayacaktır. Ayrıca az yer kaplaması için uçları değiştirilebilen takımlar oldukça kullanışlı olacaktır. Pense ve aynı görevi daha etkin şekilde görecek olan kargaburnu, bazı noktalarda oldukça önemli aletlerdir. Özellikle, derinlerdeki bir kablonun kısaltılması gibi durumlarda kullanılabilir.

Anti statik eldivenler, bir bakım sırasında oluşabilecek enerji akım sorunlarına engel olabilecektir. Özellikle kış aylarında giyilen yünlü kıyafetler ile yazın havadaki nem ve sıcaklık, statik elektrik yaratarak sistemin zarar görmesine neden olabilir. Bu sebepten mutlaka tim kartları tutarken eldiven kullanmalısınız. Tozlanmayı gidermek için elektrik süpürgesi kullanımı oldukça yanlış bir uygulamadır.

Vakum gücü bazı önemli ayarlarda kullanılan parçaların yutulmasına sebep olabilir. Pompalı bir üfleyici işinizi daha iyi görecektir. Bilgisayarların üretimi sırasında yeterince fazla uzunlukta kablolama sistemi kullanılır. Bunların gerekli görüldüğünde toparlanması tozlanma ve ısınma sorunları açısından önemlidir. Bu işlemler için küçük ölçülere sahip kablo toplayıcıları ve plastik kelepçelerin mutlaka çantanızda olması gerekir. Eğer her parçayı yerinden sökmeyecekseniz, mutlaka bir aydınlatma aracına ihtiyacınız olacaktır. Bilgisayarın derinlerini görmek için başa takılan bir lamba bu iş için yeterli olacaktır. Daha etkili bakımlar yapabilecek olanlar için, avometre, termal macun, network için özel kablo, çakma pensesi ve test cihazı, bilgisayar bakım çantasının vazgeçilmez aletleri arasındadır.