E-Ticarette Yapılan Ölümcül 5 Hata

E-Ticarette Yapılan Ölümcül 5 Hata

Hizmet veya ürünlerini internette satmak, potansiyel müşterilerine daha kolay ulaşmak ya da satışlarını katlamak mı istiyorsunuz? Teknolojinin ve e-ticaretin sunduğu imkanlardan yararlanmak isteyen pek çok işletme ne yazık ki istediği başarıyı elde edemiyor. Özellikle doğru stratejileri geliştirmeyen firmalar e-ticarette başarısız oluyorlar. Çünkü e-ticaret sitesinin yönetimi geleneksel ticaretten farklı bir yaklaşımı gerektiriyor.

Bu yazıda, e-ticarette yaygın olarak yapılan 5 hatadan bahsettik. Bahsettiğimiz bu hataları yapmaktan kaçınmanız durumunda satışlarınızı arttırabilirsiniz. Müşteri memnuniyeti ve sadakati kazanarak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. İşte e-ticarette yapmamanız gereken o hatalar…

1-Karmaşık internet sitesi kullanmak

Hızın önem kazandığın günümüzde e-ticaret sitenizin hızlı olması oldukça önemlidir. Kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkileyen karmaşık ve yavaş internet siteleri potansiyel müşterilerinizin e-ticaret sitenize güvensizlik duyması ve alışveriş yapmaktan vazgeçmesiyle sonuçlanır. Ayrıca e-ticaret sitenizde mutlaka logonuz ve kurumsal bilgileriniz olmalıdır. İşletme adresiniz ve telefon numaranız sitenizde yer almalıdır. Menü bölümü kullanıcı deneyimini gözeterek mobil uyumlu tasarlanmalıdır. Böylece müşterilerinizin güvenini kazanabilirsiniz.

2-Müşterileri dinlememek

Ürün memnuniyeti konusunda müşterilerinizden geri bildirim almıyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Müşterilerden gelen mesajlara ve sorunlara kayıtsız kalmak marka güvenilirliğinizi zedeleyecektir. Ürünlerinizle alakalı müşterilerinizden gelen şikayet ve sorunları düzeltmek ise müşteri memnuniyetini arttıracaktır. Böylece markanızın itibarı müşteri ilişkileri açısından güçlenecektir. Unutmayın sizin en iyi reklamınızı memnun müşterileriniz yapacaktır.

3-Paketlemeye bütçe ayırmamak

Yapılan en temel hatalardan birisi ise paketleme kısmına yeterli bütçeyi ayırmamaktır. Ancak paketlemenin güzel olması müşterilerinizin kendilerini özel hissetmelerini sağlayacaktır. Paketin içerisine koyulan güzel bir not ve ufak hediyelerle memnun müşterilerinizin markanıza daha fazla değer vermesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca müşterinizin özenle hazırladığınız paketi sosyal medya hesaplarında paylaşması marka bilinirliğinizi arttırmanıza yardımcı olacaktır.

4-Sosyal medyaya önem vermemek

Potansiyel müşterilerinize ve hedef kitlenize ulaşmak istiyor ama sosyal medya hesaplarınızı aktif olarak kullanmıyor musunuz? Sosyal medya hesaplarınız müşterilerinizin güvenini kazanmanız açısından önemlidir. Yeni kampanyalarınızı duyurmak, müşterilerinizle iletişime geçmek ve sosyal medya üzerinden reklam vermek için sosyal medya hesaplarınıza önem vermelisiniz. Böylece hedef kitlenizle aktif bir iletişim kurarak markanızı potansiyel müşterilerinize ulaştırabilirsiniz.

5-Yeterli ve güvenli ödeme seçeneği kullanmamak

İnternetten alışveriş yapmak isteyen pek çok kişi kişisel bilgilerinin güvende olmasına büyük önem veriyor. Ödeme güvenliğine önem vermeyen e-ticaret sitelerinin satışlarını artırması zor olacaktır. Ayrıca sitenizde farklı ödeme seçenekleri sunmamak müşteri memnuniyetini arttıracaktır. Farklı bankaların kredi kartlarıyla alışveriş yapma, havale ya da elektronik ödeme seçenekleri sunmak işletmenizin yararına olacaktır. Böylece birçok müşteriye hitap edebilirsiniz.