Google Bookmark Manager Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google Bookmark Manager Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günümüzde web sitelerin artması ve ihtiyacımız olan sitelerin sayılarının çoğalmasıyla sitelerin isimlerini saklamamız için yeni uygulamalar mevcut. Bu yazımızda bu yöndeki uygulamalardan biri olan Google Bookmark Manager eklentisini tanıtacağız ve Google Bookmark Manager nasıl kullanılır, sorusunun cevabını vereceğiz.

Bookmark Manager eklentisi, Google Chrome web tarayıcısında kullanabileceğimiz ve Google tarafından yayımlanmış bir sık kullanılanlar yöneticisi olarak karşımıza çıkıyor. Uygulamanın en güzel yanı kullanışlı ve ücretsiz olarak kullanılabilmesidir. Günümüzde Chrome tarayıcının çokça kullanılması ve sık kullanılanlar sekmesinin yeteri kadar güzel ve kullanışlı olmaması bu eklenti ile ortadan kalkıyor.

Eklentiyi Google eklenti sayfasından indirip tarayıcımıza kurduğumuzda, eski liste yöneticimizin yerine Bookmark Manager'ı kullanabilmemiz için tarayıcının sık kullanılan ikonlarının bulunduğu bölümüne yeni bir sekme açılacak. Bu sekmeyi kullanarak kolaylıkla yeni kurduğumuz bookmark listeleme bölümüne geçiş yapabiliyoruz.

Google Bookmark Manager sayesinde bir web sitesini sık kullanılanlarımıza eklediğimizde o web sitesine bir başlık atayabiliyoruz. Site ile ilgili hatırlamak istediğimiz şeyleri kısa notlar alarak hatırlayabiliyoruz. Bu sayede siteye tekrar tıklamamız gerekmeden içinde ne olduğunu kolaylıkla bilebiliyoruz. Ayrıca eklenti bizim için siteyi en son haline güncellediği için yeni görünümü hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz. Mobil cihazlarımızda senkronize olan Bookmark Manager çok kolay kullanımıyla kullanıcıların gözdesi olacaktır.