iPhone 7 Ne Zaman Çıkacak? iPhone 7 Özellikleri Nelerdir?

iPhone 7 Ne Zaman Çıkacak? iPhone 7 Özellikleri Nelerdir?

Dünya teknoloji devi olan Apple'ın yeni iPhone modeli merakla beklenmektedir. Apple’ın bir önceki tasarımında uygulamış olduğu geniş ekranlı iPhone modeli yüksek bir başarı elde etmiştir. Apple şirketini yakından takip eden Yasser Farahi‘ye iPhone 7 hakkında sorular sorulduğun da 2015 te akıllı telefonların çok daha fazla gelişeceğini vurguladı. Apple’ın iPhone 7 ile kullanıcılarını şaşırtacağını ifade etmiştir. Ayrıca kablosuz şarj özelliğinin olabileceği yönünde bir konuşma yaptı. iPhone 6 Plus’ın ikinci yarısında iPhone 7’nin satışlarına başlanacağını söyledi.

Tayvanlı yetkililerden öğrendiğimiz bilgilere göre ise Apple, iPhone 7‘de çift RAM özelliği ile dikkatleri üzerine çekeceğini belirtti. Bu durum sayesinde telefonlarda 2 GB RAM, tabletlerde ise 4 GB RAM kullanılacaktır.

Ortalıklarda dolaşan bir başka iddia ise Apple’ın mini bir iPhone 7 tasarımı yapacağı yönündeydi. Ancak yetkililerden aldığımız haberlere göre iPhone 7’nin 4-inç ekrana sahip olacağı öğrenildi.

iPhone 7’nin, iPhone 6’da olduğu gibi 4-inç bir ekrana sahip olacağı düşünülüyor. Yeni iPhone’nun 5 GB RAM gibi bir hafızaya sahip olacağı düşünülüyor. Yeni iPhone’nun, iPhone 6‘da ve iPhone 6 Plus‘tan telefon hafızası bakımından çok ta farklı olmayacağa benziyor.

Ayrıca yeni iPhone’da iOS 9 ve ya iOS 10 işletim sisteminin kullanılması bekleniyor. 

iPhone 7 Teknik Özellikleri

4-inç’lik yeni model

Şimdiye kadar toplamış olduğumuz bilgilere göre Apple'ın Eylül ayı için 3 farklı iPhone modeli tanıtacağı gibi söylemler ortada dolaşmaktadır. Bu söylentinin ne derece belli olduğu henüz belli değil. Ancak Apple’ın tek elle kullanıma verdiği önemden dolayı 4-inç ekran genişliğinden vazgeçmeyeceği düşünülmektedir.

Safir Kristal Cam Ekran

Apple’ın 2014 yılında çıkarmış olduğu iPhone 6 modelinde safir kristal cam ekran çıkacağı beklenirken tam tersi olmuştu. iPhone 6 kullanıcıları ekranın kolay çizilmesi ile ilgili şikayette bulundular. Ancak Apple, iPhone 7 tasarımı için safir cam üreten firma ile anlaşma yaptı. Bu da demek oluyor ki iPhone 7’de safir kristal cam kullanılacak.

Kablosuz Şarj

Son dönemde Android cihazların bir çoğunda kablosuz şarj özelliğinin kullanılması herkesin dikkatini çekmişti. Bu durumu gören Apple ‘ın iPhone 7‘ye kablosuz şarj özelliğini koyacağını düşünüyoruz.

Geliştirilmiş Pil Ömrü

Her geçen gün akıllı telefonların pil ömründe artışlar gözlenmektedir. Ancak iPhone’ların pil ömrü hala beklentilerin çok altında kalmaktadır. Ayrıca Android telefonlarda yer alan yeni donanım birimleri sayesinde çok daha az güç kullanımı ve performansta gözlenen artışla nedeni ile Apple‘da güç kullanımını minimum düzeye indirecek ve pil ömrünü uzatacak.

Su geçirmez Dış Kasa

Son dönemlerde su geçirmez dış kasaya sahip dayanıklı kaplama yapısı ile üretilmiş bir çok telefon modeli piyasada bulunmaktadır. Samsung Galaxy S5, Sony Xperia serisi en iyi su geçirmez telefonlar arasındadır. Apple’ın iPhone 7 içinde su geçirmezliğe önem vereceği düşünülmektedir. Ancak Apple sadece dış gövde için değil, anakart dahil tüm telefonun su geçirmez özellikte olacağını belirtmiştir.

Mükemmel Ekran Çözünürlüğü

Apple ve Samsung telefonları karşılaştırdığımız zaman Samsung’un daha üstün çözünürlüklü olduğu ortaya çıkmaktadır. Teknoloji devi olan Apple ilk defa full HD ekranı iPhone 6 Plus ile kullanıcılarının beklentisini karşılamaya başlamıştı. Apple, iPhone 7 için ise Quad HD ekran kullanmayı planlamaktadır.

Force Dokunmatik Ekran

Apple, iPhone 7 ile Force Touch dokunmatik ekran teknolojisi kullanmayı planlıyor. Bu ekranın sert bir dokunuşu ve daha hafif bir ayırt edici yeteneği olacaktır.

iPhone 7‘de yer alacak olan bu özel Force Touch retina ekranında mini elektrotları kullanarak, daha hafif bir basma gücü uygulamanızı sağlayacaktır Hareket algılaması geliştirilerek istediğiniz zaman ekrandaki içeriklere erişim yetkiniz bulunmaktadır.