Kablosuz Ağ Bağlantı Şifresi Nasıl Bulunur ve Değiştirilir?

Kablosuz Ağ Bağlantı Şifresi Nasıl Bulunur ve Değiştirilir?

Genellikle ziyaret edilen evlerdeki kablosuz ağ bağlantısının şifresi ya o ev halkı tarafından bilinmiyor ya da şifre gelen misafirlere verilmek istenmiyordur. Eğer ki telefonunuz ziyaret ettiğiniz evlerdeki kablosuz ağa otomatik bir şekilde bağlanıyorsa şifre sorunu yaşamazsınız ama bağlanmıyorsa ve o kablosuz ağın şifresini bilmiyorsanız sıkıntılı dakikalar sizi bekliyor demektir.

Kablosuz Ağ Bağlantı şifresini nasıl bulunurum? Bu soru çoğu kişiye cevabı olmayan bir soru daha doğrusu sorun gibi gözükse de aslında çözümü mevcuttur. Bu yazımızda size bu sorunun çözümünü ayrıntılı bir şekilde anlatacağız.

-İlk olarak kablosuz ağ şifresini bulmak istediğiniz bilgisayarın yanınızda olması gerekiyor.

-Bilgisayarı açın ve Windows tuşu ile beraber R tuşuna aynı anda basın.rr

-Çalıştır sayfası açıldığı zaman Aç yazan bölüme ''ncpa.cpl'' yazın ve hemen ardından Tamam butonuna tıklayın.

-Karşınıza kablosuz ağ bağdaştırıcıların listendiği sayfa açılacak. Evin kablosuz ağ bağlantısına seçin ve sağ tıklayın.

-Durum seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede ''Kablosuz Özellikleri'' butonuna tıklayın.

-Özellikler penceresi açıldıktan sonra Güvenlik seçeneğine tıklayın.

-Şifreyi görebilmeniz için tek yapmanız gereken ''Karakterleri Göster'' butonuna tıklamak.

Kablosuz ağ bağlantısı şifresi değiştirilmek istendiği zaman "https://192.168.1.1" veya "https://192.168.2.1" adresine giriş yapılması gerekiyor. Giriş yapıldıktan sonra Kablosuz seçeneğine tıklanması gerekiyor. Mevcut şifreyi girdikten sonra yeni şifreyi girebilirsiniz ve şifre değiştirme işlemini tamamlayabilirsiniz. Kablosuz ağ bağlantısının şifresini bulduktan sonra mobil cihazınızda bir kez o şifreyle giriş yaptıktan sonra bağlantı kurulmuş olacak ve bir daha o evdeki kablosuz bağlantıda şifre sorunu yaşamayacaksınız.