Turkcell 3g Çalışmıyor Ne Yapabilirim?

Turkcell 3g Çalışmıyor Ne Yapabilirim?

Teknolojik gelişmeler ile birlikte hayatımıza giren 3g teknolojisi, ve bu hizmeti, mobil cihazlarımızda kullanmamız için bize sunan Turkcell, pek çok kullanıcıya kolaylık sağlamaktadır. Ancak her tür teknolojik gelişmede olabileceği gibi, bazı sorunlarla karşı karşıya kalabilmemiz mümkün.

En çok karşılaşılan sorun ve sık sorulan sorulardan biri ise, Turkcell 3G çalışmıyor ne yapabilirim, sorusudur. Android cihazlarınızdan bu sorunun çözümü için ne yapabiliriz kısaca anlatalım. İlk olarak cihazımızın ayarlar menüsüne girmeliyiz. Burada, menünün alt tarafında bulunan, kablosuz ağlar bölümünü seçelim. Bu sayede mobil ağ ayarlarına erişmemiz mümkün olacaktır. Listede bu ağların görünmemesi durumunda diğerleri bölümünü seçmemiz gerekecektir.

Diğer seçeneğini seçtikten sonra, yeni açılan menüden mobil ağlar bölümünü seçelim. Artık mobil ağlar menüsündeyiz. Buradan da, erişim noktası adları yazan alt menüye girmemiz gereklidir. Artık Turkcell 3G sorun çözme işlemimiz için yapmamız gereken tek şey, açılan sayfadan Turkcell http (wap) yazılı bölüm yerine Turkcell Internet bölümünü seçmemiz olacaktır. Bu yaptığımız uygulama sonrası, artık Turkcell 3G çalışmıyor gibi bir problemimiz olmayacaktır.