Wordpress Otomatik Yedek Alma

Wordpress Otomatik Yedek Alma

Wordpress Otomatik Yedek Alma

Dünyanın en çok kullanılan CMS yazılımı olan Wordpress farklı kategorilerde milyonlarca internet sitesinin alt yapısını sağlıyor. İnternet sitelerinin kurulumu ve işletilmesi ile birlikte en önemli konulardan biri de yedekleme işlemidir. İnternet sitenizin geleceği ve emeklerinizin olağandışı durumlarda zarar görmemesi için yedek alma işlemi yapmalısınız. Wordpress kullanan internet sitesi sahipleri manuel yedek almak ile saatlerce uğraşmadan eklentiler ile otomatik yedek alma işlemi yapabilirler. Peki, hangi eklentileri kullanabilirsiniz?

Wordpress Otomatik Yedek Alma Eklentileri

BackWPub

Wordpress kullanan internet sitelerinin ücretsiz olarak kullanabilecekleri BackWPub eklentisi ile belirleyeceğini aralıklar ile otomatik yedek alma işlemi yapabilirsiniz. Yedeklerinizi dilerseniz Google Drive, Dropbox ve Amazon S3 alanlarına yedekleyebileceğiniz gibi FTP içerisinde oluşturacağınız bir klasöre de yedekleyebilirsiniz. BackWPub eklentisinin en çok dikkat çeken özelliği ile belirli alanların yedeklerini ( ister medya, ister eklenti, ister tema, ister ayar dosyaları ) alabilmenizdir.

BackUpWordpress

BackWPub eklentisi ile Wordpress kullanan tüm internet siteleri otomatik olarak yedekleme işlemi yapabilir. Tüm site içeriği ile birlikte eklenti sayesinde veritabanınızın yedeğini de alabilirsiniz. BackWPub eklentisi ücretsiz versiyonunda yedekleme işlemi sadece belirleyeceğiniz periyotlarda belirleyeceğiniz mail adresinize iletilir. Bulut platformları ve FTP üzerine yedekleme yapmak için ücretli versiyonu almalısınız.

UpDraft

Wordpress siteler için en kullanışlı yedekleme eklentilerinden biri de UpDraft oluyor. UpDraft’ı rakiplerinden öne çıkartan ise çok sayıda bulut servisine yedekleme yapabilmesi ve yapılan yedeklerin de geri yüklenmesini sağlayabilmesidir. UpDraft sizin belirleyeceğiniz periyotlarda seçeceğiniz bulut platformuna yedekleme yapmakta, mail ile bilgilendirme ve herhangi bir sorun nedeni ile yarıda kalır ise tekrar yedekleme yapabilme özelliklerine sahiptir.