Google Aramalarında Bilinmeyen Komutlar

Google Aramalarında Bilinmeyen Komutlar

Günümüzde neredeyse her insan Google arama motorunu sıklıkla kullanıyor ama bu insanların büyük çoğunluğu Google aramalarının gizli komutlarını, ipuçlarını bilmiyor ve kullanmıyor. Eğer bu komutlar, yapılan aramalarda kullanılırsa çok daha hızlı ve daha başarılı bir şekilde aramalar yapabilirsiniz.

Kısaca söylemek gerekirse Google aramalarında komutlar büyük bir öneme sahip. Şimdi sizlere bu bilinmeyen komutları, ipuçlarını anlatacağız;

Arama Operatörleri

Google üzerinde yaptığınız aramaları ne kadar ayrıntılı bir getirirseniz o kadar başarılı sonuçlar elde edersiniz. Bu açıdan bakarsak Google arama operatörleri size büyük fayda sağlayacak.

Google üzerinde yaptığınız aramalar “ ” tırnak işareti kullandığınız zaman Google tırnak işaretinin kelime gruplarını arar. Arama yaptığınız kelimenin önüne - işareti koyarsanız Google yapılan aramalarda o kelimeyi çıkarır. Tam tersi + işareti koyarsanız Google o kelimenin çok önemli olduğunu anlar ve o kelime ile ilgili daha ayrıntılı arama yapar.

Belirli Sitelerde Arama Yapma

Aradığınız içerik bildiğiniz bir sitede size içerikle ilgili kelimeler yazın ve sonra site: 'site ismi' yazıp arama yapın. Örnek olarak 'makale yazmak site:makalecim.net'  örneğini verebiliriz. Siz de bu şekilde aramalar yaparsanız armalarınızı tek bir site sınırlayabilir ve daha net sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Bölgeye Göre Arama

Bir restoran ya da firmayı aratıyorsanız, arama sonuçlarında ilk olarak sizin bulunduğunuz bölgedeki restoranlar ya da firma şubeleri gösterilir. Aramayı daha da özel bir hale getirmek istiyorsanız arama yaptığınız kelime ya da kelime gruplarının sonuna bulunduğunuz bölgenin posta kodunu yazabilirsiniz. 

Vizyondaki Filmleri Arama

Vizyonda hangi filmlerin olduğunu öğrenmek istiyor ve bu konuyla ilgili arama yapıyorsanız, vizyondaki filmlerin gösterim saatlerini öğrenebilirsiniz. Örneğin bulunduğunuz bölge İstanbul, 'movie times istanbul' şeklinde arama yaparsanız istanbul'da vizyonda olan filmleri ve gösterim saatlerini öğrenebilirsiniz. 

Google Sesli Arama

Sesli arama yaparak daha net arama sonuçlarına ulaşabilirsiniz ve klavyeyi kullanmaya gerek duymazsınız.

Bu yazımızda sizlere google aramalarında bilinmeyen komutlarının en sık kullanılanları ve en etkili olanlarını anlattık. Daha başka bir çok komut bulunuyor, kısa bir araştırma ile bu komutlarıda öğrenebilirsiniz.