"Google" etiketi için sonuçlar

Google Pagerank Üzerine

Google Pagerank Üzerine

Pagerank algoritması özellikle birkaç yıldır değerini yitirdiği ve Google’nin arama sonuçlarında bu değeri göze almadığı söylentileri mevcut. Google, algoritmalarını düzenli şekilde günceller ve politikaları gereği kullanıcıya aradığı bilgiyi veren, düzenli ve kendi diğer algoritmalarına uygun siteleri üst sıralarda gösterir. Pagerank değeri Google tarafından dikkate alınan bir değerdir ve belirli süreçlerde sitelerin sahip oldukları bu değer güncellenir. Son yıllarda ortaya çıkan pagerank değeri etkili değil kargaşasının sebebi ise algoritmanın güncellenmemesi söylentileridir. Pagerank değerini yükseltecek çalışmalar backlink yapısının doğru inşaa edilmesine bağlıdır. Link alınan sayfaların pagerank değeri ne kadar yüksekse bu size ek puan olarak yansır. Tabiki bu düşünce ile en yüksek değerlere sahip sitelerden link almanın sitenizin arama sonuçlarında üst sıralarda yer alacağı kanısına da varmamak gereklidir. Google PageRank Google gözünde sıralama sonucuna etki eden sadece bir kriterdir. Pagerank 2 değerine sahip bir site Pagerank 7 siteden daha üst sonuçlarda yer almasıyla pagerank değerinin etkisi olmadığı düşüncesi kesinlikle yanlıştır. Sayfa içerisindeki özgünlük, doğallık ve kullanıcıya bilgiyi doğru ve etkili bir şekilde verilmesi, sitenin arama motoru botları tarafından rahat bir şekilde taranması, seo uyumlu link yapısı ve günümüzde meydana çıkan ve sıralamaları ciddi anlamda değişikliğe uğratan mobil uyumluluk güncellemesi gibi birçok etkene de dikkat edilmelidir. Günümüzde pagerank değeri yüksek sayfalardan link alımı yapılması ile pagerank değeri yükseltilebilmektedir. Bu sitelerden alınan linklerin faydalı olabilmesi için dikkat edilmesi gereken noktalar ise link alınan site üzerindeki sayfa sayısı, site üzerinde yayımlanmış makalelerin kalitesi, sitenize olan benzerliği (site içeriğinize benzer bir site üzerinden alacağınız linkin faydası ile farklı içeriğe sahip siteden alacağınız linkin kat ve kat fazla olacaktır.) ve Google’nin diğer bir çok kriterinin doğru uygulanıp uygulanmamasına bağlıdır.
Resimler İçin SEO

Resimler İçin SEO

Günümüzde çoğu site sahibi ya da SEO uzmanı resim optimizasyonunu sitedeki metin optimizasyonu kadar ciddiye almamaktadır ve bu alanda çalışma yapmamakta ya da basit birkaç etiket düzenlemesi ile geçiştirmektedir. Bunun sonucunda resim alanındaki rekabet düzeyi metinlere göre daha düşük kalmakta ve bu alandaki bu açığı iyi değerlendiren siteler için de önemli bir avantaj sağlamaktadır. Resimler için SEO konusunda dikkat edilmesi gereken birkaç önemli husus mevcuttur. Bunları;
Google Aramalarında Bilinmeyen Komutlar

Google Aramalarında Bilinmeyen Komutlar

Günümüzde neredeyse her insan Google arama motorunu sıklıkla kullanıyor ama bu insanların büyük çoğunluğu Google aramalarının gizli komutlarını, ipuçlarını bilmiyor ve kullanmıyor. Eğer bu komutlar, yapılan aramalarda kullanılırsa çok daha hızlı ve daha başarılı bir şekilde aramalar yapabilirsiniz.
Google Bookmark Manager Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google Bookmark Manager Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günümüzde web sitelerin artması ve ihtiyacımız olan sitelerin sayılarının çoğalmasıyla sitelerin isimlerini saklamamız için yeni uygulamalar mevcut. Bu yazımızda bu yöndeki uygulamalardan biri olan Google Bookmark Manager eklentisini tanıtacağız ve Google Bookmark Manager nasıl kullanılır, sorusunun cevabını vereceğiz.
Google Play Ülke Değiştirme Nasıl Yapılır?

Google Play Ülke Değiştirme Nasıl Yapılır?

Mobil cihazlar, tablet ve cep telefonlarında oldukça yaygın şekilde kullanılan, android işletim sistemleri için üretilen uygulamaları, Google Play Store’dan güvenli şekilde yükleyerek kullanabiliyoruz. Ancak bazı oyun ve uygulamaların belirli ülkelerden yayınlanması sebebiyle, kullanıcılar bazı sıkıntılar yaşamaktadır. Bu ülke sınırlamalarından kurtulmanın da artık bir yolu var. Google play ülke değiştirme işlemi için, root işlemi yapılması gerekiyor. Ancak bu yöntem cihazın garanti kapsamı dışında kalması ve arızalanmasına yol açabilir.
Google Inbox Nedir? Inbox Kullanımı Hakkında Temel Bilgiler

Google Inbox Nedir? Inbox Kullanımı Hakkında Temel Bilgiler

E-mail günümüzde en çok kullanılan iletişim araçlarından biri. Öyle ki bir günde milyonlarca mail atılıyor ve çok hızlı bir mail trafiği oluşmuş durumda. Özellikle akıllı telefonların yaygınlaşması ile birlikte mail servisleri çareyi yeni gelişmelere ayak uydurarak kullanıcıların daha rahat iletişim sağlamasında buldu. İşte bu yazımızda bu çalışmalardan en önemlisi olarak kabul edilebilecek Google Inbox uygulamasından bahsedeceğiz.
Google Takvim'de Grup Takvimi Oluşturma ve Kullanma

Google Takvim'de Grup Takvimi Oluşturma ve Kullanma

Ajanda ve organizasyonların düzenli şekilde takibi için, geliştirilen google takvim uygulamasını birçok internet kullanıcısı, detaylı olarak kullanmaktadır. Ancak oldukça büyük oranda google kullanıcısı bu özel uygulamayı pekiyi bilmiyor. Takvim uygulamasının içerisinde, kullanıcılara oldukça yararlı onlarca özellik bulunmaktadır. Çok farklı işlerde kullanılan bir özellik olan grup oluşturma hakkında, bazı bilgiler vermek, takvim uygulamasının ne kadar yararlı olduğu hakkında, daha net bilgiler verecektir. Google takvim'de grup takvimi oluşturma ile sürekli paylaşımlarda bulunduğunuz kişiler ile ortak etkinlikler için, planlama ve zaman paylaşımı yapılabilir.