IOS'ten Android'e Nasıl Geçiş Yapılır?

IOS'ten Android'e Nasıl Geçiş Yapılır?

Birçok Iphone sahibi androide geçiş yapıyor. Çünkü Samsung, Motorola ve Nexus 5'in ekranı daha iyi, daha çekici ara yüzleri var ve daha hızlılar. Oyunlara düşkünseniz android tam size göredir. Aslında iki işletim sisteminin de, artı ve eksi yönleri var. IOS ve android fanları telefonlarına oldukça bağlı. App store ve play store oldukça zengin içeriğe sahip. İki şirkette kendini ispatlamış ve kaliteli hizmet sunuyor.

        Daha önce apple androidden ıosa geçiş rehberi hazırlayıp sevenlerine sunmuştu şimdide google ıos tan androide geçiş rehberi hazırlayarak piyasaya sunmuş bulunuyor.

Google geçtiğimiz haftalarda Android 5.0 Lollipop'a bir geçiş rehberi hazırladı. Linkini yazımızın sonunda verdik. Bu rehber ve araştırmalarımız ışığında sizlere geçişinizi hızlandıracak rehberi sunuyoruz. Basit adımlarla kişisel verilerinizi zarar görmeden android telefonunuza aktarmanız mümkün olacak.

IOS'ten androide geçiş kimileri için oldukça basitken,  işin inceliklerinden haberdar olmayan bazılarımız için oldukça karmaşıktır. Özel bilgilerimiz, rehberimiz, müziklerimiz, bin bir emekle çekilen fotoğraflarımız, videolarımız, anılarımız gibi dosyalarımızı yeniden kullanmak, kaybetmemek isteriz.  IOS işletim sistemindeki veriler sadece kendi sistemi tarafından açılabilen ve kullanılabilen verilerdir. Bu verileri taşımak ve yeniden kullanabilmek için bazı yardımcı programlara ihtiyacınız olacak.

Bu işin en kolay yolu, app storeden, ücretsiz olan "iphone backup extractor" türünde programları bulup indirmektir. Bu programlar ile itunes yedeklerini zipli dosya çıkarır gibi android telefonunuza çıkarıyorsunuz. Bu şekilde rehberinizi, videolarınızı, resimlerinizi sorunsuz bir şekilde çıkarabilirsiniz. Fakat bazı notlarınız, mesajlarınız, notes, messages diye iki ayrı htlm dosyası oluşturup bu şekilde yedekliyor.  İtunes, ıos işletim sistemli telefonunuzdaki dosyalarınızı yedekler fakat bilgisayarınızda ya da başka bir cihazda yardımcı programlar olmadan bunları açamazsısınız. Nasıl ki bilgisayarınızda bu dosyaları açabilmek için itools programı gerekiyorsa; android telefonunuzda açabilmek içinde yukarıda bahsettiğimiz programları kullanmalısınız.

Rehberinizi "My Contacts Backup" programı ile de aktarabilirsiniz. Rehber aktarımını icloud üzerinden gmaile aktararak da yapılabilir fakat bu geçişin en uzun sürdüğü yöntemdir. Bu yazımızda sizlere IOS'ten Android'e geçişi, en kolay yoldan nasıl yapabilirsiniz sorusuna yanıt vermeye çalıştık.