Blog

Kablosuz Ağ Bağlantı Şifresi Nasıl Bulunur ve Değiştirilir?

Kablosuz Ağ Bağlantı Şifresi Nasıl Bulunur ve Değiştirilir?

Genellikle ziyaret edilen evlerdeki kablosuz ağ bağlantısının şifresi ya o ev halkı tarafından bilinmiyor ya da şifre gelen misafirlere verilmek istenmiyordur. Eğer ki telefonunuz ziyaret ettiğiniz evlerdeki kablosuz ağa otomatik bir şekilde bağlanıyorsa şifre sorunu yaşamazsınız ama bağlanmıyorsa ve o kablosuz ağın şifresini bilmiyorsanız sıkıntılı dakikalar sizi bekliyor demektir.
WinRAR Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

WinRAR Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Gelişen teknoloji ve bilgisayarlara rağmen, verilerin büyüklük sıkıntısı halen devam etmektedir. Geçmişte oldukça düşük boyutlarda üretilen programlar ve özellikle oyunlar, artık devasa boyutlara ulaştı. Bu yüzden sıkça yardımına başvurduğumuz veri sıkıştırma uygulamaları, çok işimize yaramaktadır. En popüler sıkıştırma programlarından biri olan WinRAR ne işe yarar, sorusuna detaylı şekilde cevap verelim. Belirlediğimiz tüm verilerin daha küçük boyutlarda tutulması ve sürücülerimizde yer tasarrufu yapmamızı sağlar. Metin içerili bir dosyanın yaklaşık olarak %80 oranında küçülmesini sağlar. Ancak unutulan bir detayı paylaşmakta fayda var. Mp3, DivX, JPeg gibi uzantılara sahip dosyalar zaten sıkıştırılmış formatlardır. WinRAR ile bu dosyaları %1 gibi bir oranda sıkıştırmak mümkün olur. Cep telefonu gibi mobil cihazlarda da kullanılabilen program sayesinde, özellikle fotoğrafların boyutlarını küçültebiliriz. Peki, WinRAR Nasıl Kullanılır?
İnternet Bağımlılığından Nasıl Kurtulursunuz?

İnternet Bağımlılığından Nasıl Kurtulursunuz?

Bilgisayar ve internetin, hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girdiği günümüzde literatüre yeni bir kavram girmiş bulunuyor. İnternet bağımlılığı… Alışverişten, faturaların ödenmesine; sosyal ağlardan, yemek siparişi vermeye, e devletten e-okula, veli bilgilendirme sisteminden, hastanelerden randevu almaya kadar her alanda kullandığımız internet, birçok yararının bulunmasıyla birlikte, uzun süre kullanılmasından kaynaklı, sosyal problemlere, psikolojik problemlere ve bazı sağlık problemlerine de yol açabildiği uzmanlarca söylenmektedir. Bu konuyla alakalı olarak, TBMM de araştırma komisyonu kurulduğunu biliyor musunuz? Bakırköy Ruh ve Sinir Araştırma Merkezindeki bağımlı vakalar üzerinde yapılan araştırma bulgularından yararlanılarak bir rapor hazırladılar. Sonuçlar çok iç açıcı olmasa da, çözülmez problemlerimizin olduğunu da söyleyemeyiz. Sonuç kısaca şu: internette, ıpad lerde, playstaionlarda gereğinden fazla zaman harcıyoruz. Çocuklarımız ve genç ergenlerimiz risk gurubunda yer alıyor.
TeamViewer Etkili Şekilde Nasıl Kullanılır?

TeamViewer Etkili Şekilde Nasıl Kullanılır?

Ev ya da iş yerimizdeki bilgisayarlara, ihtiyacımız olduğunda uzak bağlantı ve kontrol programları imdadımıza yetişiyor. Hem hızlı hem de güvenli şekilde kullanımı sayesinde, TeamViewer oldukça popüler yazılımlardan birisidir. Bilgisayardan bilgisayara, cep telefonu ve tabletten bilgisayara, doğru kontrol yeteneği ile bu güne kadar oldukça fazla başarıya imza atan uygulama, bundan sonra da yenilikleri ile yerini koruyacaktır.
CCleaner Nasıl Kurulur?

CCleaner Nasıl Kurulur?

Bilgisayarlar günümüzde her türlü işlemi hallettiğimiz cihazlardır. Bilgisayarlardaki zamanla başlayan ağırlaşmalar herkesin ortak sorunlarından biridir. Bu noktada CCleaner nedir sorusu sorulmaktadır. Ccleaner, bilgisayar sisteminin ilk günkü hızına kavuşmasını sağlayan bir sistem temizleme ve bakım aracıdır. Bu araç, tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
Siz de E-Ticaret Yapın

Siz de E-Ticaret Yapın

Son dönemlerde yaşanan üst üste krizler ve istenmeyen olaylar bize göstermiştir ki dünya genelinde kazanç elde etmenin bundan sonraki dönemde aslında çokta kolay olmayacağı net bir şekilde görülmüştür. Pek çok insanın yaptığı işin kazancıyla geçinemediği bir ortamı da düşünecek olursak siz de e-ticaret yapın ve kazanç elde edeceğiniz önemli bir platformu evinize taşıyarak, bu konuda avantajlı bir duruma gelin. E-ticaret son derece kolay başlanabilecek ve girişimciliği açık olmakla birlikte, çok da masrafı olmayan bir konu olarak karşımıza çıkacaktır.
BlueStacks Nasıl Kaldırılır?

BlueStacks Nasıl Kaldırılır?

Android uygulamalarının kişisel bilgisayarlarda kullanımı için geliştirilen BlueStacks nedir, nasıl kullanılır sıkça sorulmaktadır. Programın nasıl kurulduğunu bu yazılımdan öğrenebilirsiniz. Mobil teknolojilerin hayatımıza kattığı birçok uygulama ve oyunu PC’lerimizde de kullanmak için geliştirilen, yararlı bir uygulamadır. Uygulamanın bilgisayarlarımıza kurulması ile adeta bir android işletim sistemi penceresine sahip oluruz. Cep telefonundaki masa üstüne benzeyen ekranı sayesinde, Google Play ile uygulama ve oyunları indirip, kullanabiliriz. Telefon ve tabletlere göre, daha gelişmiş sistemler olan PC’ler de, popüler oyunlar oynamanın hazzı bir başka olur. Ayrıca yeterli RAM belleği olan bilgisayarlarda kullanılmasında da hiçbir sıkıntı yoktur.
Cyanogenmod Nasıl Yüklenir?

Cyanogenmod Nasıl Yüklenir?

            Android’li telefonlarının arayüz görünümü veya performansından memnun olmayan kullanıcılar için, açık kaynak kodlu işletim sistemi nimetlerinden yararlanmak, günümüzde oldukça yaygınlaşmaya başladı. En gelişmiş android ROM sürümü olan cyanogenmod yüklemesi için, bazı öneriler ve bu işlemin nasıl yapıldığı hakkında bilgiler vereceğiz.
Daemon Tools Nasıl Kullanılır?

Daemon Tools Nasıl Kullanılır?

Daemon Tools CD/DVD imajlarını sanal CD/DVD oluşturup daha hızlı çalıştırmanıza yarayan bir CD/DVD emülatör programıdır. Bu programı iso, cue, bin, nrg vb. uzantılı kalıp dosyalarımızı açmakta kullanırız. Kısacası Daemon Tools ile bilgisayarımızda bir hayalet CD/DVD rom oluştururuz. Bu şekilde hem CD/DVD kalabalığından kurtulmuş oluyoruz hem de bilgisayarımızı yavaşlatan CD/DVD Rom çalışmalarından kurtararak bilgisayarımızın performansını artırıyoruz. Ayrıca oluşturduğumuz sanal sürücüde kalıp dosyalarımız daha hızlı bir şekilde açılmaktadır ve çalışmaktadır.
Twitter'ı Nasıl Daha Etkili ve Verimli Kullanabilirsiniz?

Twitter'ı Nasıl Daha Etkili ve Verimli Kullanabilirsiniz?

Twitter, 2006 yılında Jack Dorsey tarafından geliştirilen bir sosyal ağ sitesidir. Sosyal medya sayfaları arasında en popüler olanlardan Twitter, üye sayısı sürekli artış gösteren bir internet sitesidir. Kullanıcılarına en fazla 140 karakterlik anlık ileti paylaşma fırsatı veren Twitter, aynı zamanda kullanıcılarına fotoğraf ve video paylaşma imkanı da tanımaktadır. Bunun yanı sıra kullanıcılar birbirleriyle özel mesaj yoluyla iletişime geçebilmektedir.