Blog

Wordpress: Güvenlik - Eklentiler - Hosting

Wordpress: Güvenlik - Eklentiler - Hosting

Günümüzde, basit bir şekilde site kurmanın adımlarından biri de Wordpress kurulumudur. Wordpress, kişisel, ticari, kurumsal ve benzeri her türlü sitenin kurulumunda, günümüzde en popüler içerik yönetim sistemlerinden biri olarak belirmektedir. Kolay kurulum, kolay yönetim, zengin eklenti seçenekleri gibi kocaman avantajları olan bu içerik yönetim sisteminin arkasında açık kaynak katılımcılarının aktif desteği bulunmaktadır ve sistem, gün geçtikçe kendini katlayarak daha da iyileşmektedir.
iPhone 7 Ne Zaman Çıkacak? iPhone 7 Özellikleri Nelerdir?

iPhone 7 Ne Zaman Çıkacak? iPhone 7 Özellikleri Nelerdir?

Dünya teknoloji devi olan Apple'ın yeni iPhone modeli merakla beklenmektedir. Apple’ın bir önceki tasarımında uygulamış olduğu geniş ekranlı iPhone modeli yüksek bir başarı elde etmiştir. Apple şirketini yakından takip eden Yasser Farahi‘ye iPhone 7 hakkında sorular sorulduğun da 2015 te akıllı telefonların çok daha fazla gelişeceğini vurguladı. Apple’ın iPhone 7 ile kullanıcılarını şaşırtacağını ifade etmiştir. Ayrıca kablosuz şarj özelliğinin olabileceği yönünde bir konuşma yaptı. iPhone 6 Plus’ın ikinci yarısında iPhone 7’nin satışlarına başlanacağını söyledi.
Google Aramalarında Bilinmeyen Komutlar

Google Aramalarında Bilinmeyen Komutlar

Günümüzde neredeyse her insan Google arama motorunu sıklıkla kullanıyor ama bu insanların büyük çoğunluğu Google aramalarının gizli komutlarını, ipuçlarını bilmiyor ve kullanmıyor. Eğer bu komutlar, yapılan aramalarda kullanılırsa çok daha hızlı ve daha başarılı bir şekilde aramalar yapabilirsiniz.
Bilgisayar Sahibi Herkesin Alet Çantasında Bulunması Gereken Araçlar

Bilgisayar Sahibi Herkesin Alet Çantasında Bulunması Gereken Araçlar

İster alın ister toplayın, masa üstü ya da dizüstü her bilgisayar sahibinin zaman geçtikçe bazı donanımsal bilgileri öğrenmesi oldukça önemlidir. Bakım veya daha gelişmiş parçaların değişimi için, gereken bilgiler edinildikten sonra, artık bilgisayar sahibi herkesin alet çantası malzemeleri ve bazı araçlara ihtiyacı olacaktır. Sahip olduğunuz sistemin daha uzun ve sorunsuz çalışması için, mutlaka düzenli bakım ve temizlik işlemlerinden geçirilmesi gerekir. Tüm bu bakım ve temizlik işlemlerini gerçekleştirirken unutulmaması gerek tek şey, dizüstü bilgisayarın pilsiz ve masa üstü bilgisayarında enerji kablosu çıkarılmış olmalıdır.
Google Bookmark Manager Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google Bookmark Manager Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günümüzde web sitelerin artması ve ihtiyacımız olan sitelerin sayılarının çoğalmasıyla sitelerin isimlerini saklamamız için yeni uygulamalar mevcut. Bu yazımızda bu yöndeki uygulamalardan biri olan Google Bookmark Manager eklentisini tanıtacağız ve Google Bookmark Manager nasıl kullanılır, sorusunun cevabını vereceğiz.
Rüyalarımız Artık Dijital Ortamda!

Rüyalarımız Artık Dijital Ortamda!

Evet yanlış duymadınız. Gün geçtikçe insan beyninin sırları da yavaş bir şekilde çözülebilmektedir. Bu seferki buluş Türk mühendislerden geldi. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik bölümü personellerinin yaptığı bu buluş ile rüyalar artık bilgisayar ortamına aktarılabilmektedir.
Google Play Ülke Değiştirme Nasıl Yapılır?

Google Play Ülke Değiştirme Nasıl Yapılır?

Mobil cihazlar, tablet ve cep telefonlarında oldukça yaygın şekilde kullanılan, android işletim sistemleri için üretilen uygulamaları, Google Play Store’dan güvenli şekilde yükleyerek kullanabiliyoruz. Ancak bazı oyun ve uygulamaların belirli ülkelerden yayınlanması sebebiyle, kullanıcılar bazı sıkıntılar yaşamaktadır. Bu ülke sınırlamalarından kurtulmanın da artık bir yolu var. Google play ülke değiştirme işlemi için, root işlemi yapılması gerekiyor. Ancak bu yöntem cihazın garanti kapsamı dışında kalması ve arızalanmasına yol açabilir.
Android One Yayınlandı

Android One Yayınlandı

Android One kısaca Google ile ibrlikte günümüz teknoloji devi markaların beraber oluşturdukları bir akıllı telefon ailesi olarak hayatımıza girmiştir. Google ilk olarak yaptığı açıklama ile Android One’ın ilk olarak kullanıldığı General Mobile 4G’yi tanıtmıştır. Android One hayatımıza yeni girdiği için henüz One’ın ne amaçla üretildiği ve ne işe yaradığı vatandaşlar tarafından bilinmemekle beraber merak edilmektedir. Her ne kadar merak edilse de ve her ne kadar yeni Android sürümleri çıksa da Android teknolojisi temelinde açık kaynak kodu barındırıyor ve sürekli geliştirilmeye müsait bir sistem olarak kalacaktır. Bizlerde Android’in yakından takipçisi olmaya devam edeceğiz.
Big Data İle Büyük Veri Hırsızlığı!

Big Data İle Büyük Veri Hırsızlığı!

Hepimiz internette çeşitli siteler de geziniyoruz. Google arama motoruna her gün neredeyse 100 – 200 e yakın sorgu yapıyoruz. Ayrıca bir gün içerisinde sürekli olarak çeşitli siteler de geziniyor ve bu sitelerden çeşitli alışverişler yapıyoruz. Öncelikle şuna açıklık getirmekte oldukça fayda var; Bizlere çeşitli sitelere girdiğimiz de bu siteler bizi kolaylıkla hatırlayabilmektedirler. Peki siteler bizi nasıl hatırlıyor? Siteler bizi tekrar hatırlayabilmek için tarayıcımızın içerisine cookie (çerez) dediğimiz küçük veriler bırakır.
USB Bellek Nasıl Formatlanır?

USB Bellek Nasıl Formatlanır?

USB belleklerin, bilgisayar kullanıcıları için sessiz bir devrim olduğunu söylemek yanlış olmaz. Özellikle de depolama alanı olarak, 1.4mb disketlerden sonra inanılmaz boyutlarda oluşları, tüm bilgisayar kullanıcıları için oldukça önemlidir. Bu bellekler sayesinde, istediğimiz tüm dosyaları cebimizde taşıyıp, başka bilgisayarla da kullanabiliyor, çeşitli önemli dosyaların güvenilir yedeklerini alabiliyoruz. usb bellek sistemleri, her zaman diğer bellekler gibi bazı sorunlar ile karşılaşılabiliyor. Bunların başında da güvenlik ve virüsler gelmektedir. Bazen de içlerindeki dosyaların, farklı alanlardan depolanması ve artık kullanılmaması gerektiğinden, tüm sistemin temiz olarak silinmesi gerekiyor.